Missionær er gæst i Mennesker og Tro på P1

Knud Elmo Knudsen fortæller om sit arbejde ved Brødremenighedens mission i Tanzania. Onsdag 17.06 på P1
Knud Elmo Knudsen fortæller om sit arbejde ved Brødremenighedens mission i Tanzania. Onsdag 17.06 på P1

Knud Elmo kommer fra Christiansfeld og er uddannet lærer. En dag overhørte han en samtale mellem to mænd fra Brødremenigheden i byen; de manglede en missionær i Tanzania.

Det blev starten på et liv som missionær for den lokale folkeskolelærer. Som søn af missionærparret Judith og Elmo Knudsen, der i en menneskealder arbejdede i Afrika, var missionærlivet ikke ukendt for ham. Han fortæller om sit liv i Afrika i radioprogrammet Mennesker og Tro på P1 onsdag den 17. juni.

Genhør med Øhrstrøm

Søndag kl. 08:03 og kl. 19:30 genudsendes interviewet med journalist Daniel Øhrstrøm. Han fortæller om sin passion for livsskæbner og gravstenspoesi.
På kirkegårdenes gravsten har danskerne efterladt sig små hilsner og eksistentielle testamenter til eftertiden. Med få ord hugget i sten har de gennem forskellige tider fastholde essensen af et helt livs erfaring.
Sammen med radiovært Anders Laugesen besøger Daniel Øhrstrøm Assistens kirkegården i København for at lade gravstenene tale. Besøget på en kirkegård konfronterer os med vores egen død, men det opleves ikke nødvendigvis trist.
På Udfordringens forlag udgav Daniel Øhrstrøm i marts bogen ”Det bedste er i vente” med stemningsfulde billeder af kendte og ukendtes gravstene ledsaget af forfatterens egne salmer. Med bogen følger en CD, med forskellige danske kunstneres fortolkning af salmerne.