Nepals kristne advarer mod børnesmuglere

Børn, som blev adskilt fra forældre og familie under jordskælvet i Nepal, er i stor fare for at blive ofre for menneskesmuglere.
Børn, som blev adskilt fra forældre og familie under jordskælvet i Nepal, er i stor fare for at blive ofre for menneskesmuglere.

Børn, som har mistet forældrene under jordskælvet, er i fare for at blive ofre for menneskehandel. Kristne i Nepal opfordrer til forbøn.

Af Bente Rognmo Thakre

Børnesmuglere var hurtigt på plads i Nepal for at udnytte kaoset efter det jordskælv, som ramte landet 25. april. Nu beder troende i Nepal om, at kristne i hele verden danner en bønnering rundt om landet.

– Børnesmuglerne er nu blevet mere aktive og farligere ved, at de også tilbyder hjælp og opbygger tillid, siger Bhuvan Devkota ifølge CharismaNews.
Han leder organisationen “New Light Nepal”, som holder til i Kathmandu. New Light Nepal arbejder mod børnesmugling og menneskehandel og slår nu alarm i forhold til den overhængende fare for børn, som er adskilt fra deres familier.

Onde hjælpearbejdere

Bhuvan Devkota opfordrer kristne over hele verden til at bede om, at de kriminelle netværk, som er engageret i handel med børn, skal blive eksponeret, og for beskyttelse af uskyldige børn.
– Når en katastrofe sker, kan børnesmuglere slå til midt på dagen, og de fleste vil aldrig lægge mærke til dem, tilføjer Diana Scimone fra Born2Fly, en partnerorganisation for New Light Nepal.
– Børnesmuglerne skjuler sig som hjælpearbejdere og siger, at de “redder” børn. Midt i katastrofen, hvem vil så spørge dem om papirer?

Naturkatastrofer

Da tsunamien hærgede gennem Asien i december 2004, var menneskehandlere på plads, inden der var gået 24 timer, for at samle børn op, ofte under påskud af, at de hjalp dem. Det samme skete under jordskælvet, som ramte Haiti i januar i 2010.
– Menneskesmuglerne kom flyvende ind for at stjæle børn, helt åbent og med trillebører, siger Diana Scimone.
Børnesmuglere tiltrækkes af naturkatastrofer, fordi børn bliver adskilt fra forældrene og vandrer ubeskyttet rundt i gaderne sammen med tusindvis af andre, som også pludselig er blevet hjemløse. I Nepal blev 15.000 skoler ødelagt af jordskælvene. Jo hurtigere børnene kommer tilbage i skole og ind i faste rutiner, des tryggere er de. De, som typisk ville stoppe børne- og menneskesmuglere på åben gade, såsom politi og militær og andre håndhævere af loven, er optaget af nødhjælpsarbejde.

Tre søskende i en landsby i Kathmandu-dalen.
Tre søskende i en landsby i Kathmandu-dalen.
Til Bangladesh, Indien og De Arabiske Emirater

Børnehandel i Nepal er steget de seneste år. I 2013 blev det rapporteret, at 7.000 til 12.000 børn bliver smuglet ud af Nepal hvert år til lande som Bangladesh, Indien og De Arabiske Emirater, hvor børnene hovedsagelig bliver udnyttet i den kommercielle sex-industri, ifølge en rapport fra den britiske organisation Child Reach International.
Og børnesmugling er bare toppen af isbjerget. Derudover er 12.000 – 15.000 kvinder ofre for menneskehandel i Nepal hvert år, og en mængde fattige nepalesiske mænd lokkes ind i slavekontrakter i andre asiatiske og arabiske lande, hvor de bliver holdt fanget.
– Vi tror, at bøn kan være med til at stoppe menneskesmuglere midt i aktionen, siger Nicholas Canuso, lederen af en strategisk bønnebevægelse mod slavehandel og menneskesmugling, til CharismaNews.
– Vi har erfaret, at lovens håndhævere og de, som arbejder mod menneskehandel, har været vidne til den direkte effekt, bøn kan have på menneskesmugling, når bøn bliver brugt strategisk, siger han.
– Bøn er et kraftigt redskab, når den får lov at virke sammen med Guds hjerte for retfærdighed, slutter Nicholas Canuso.