50 års jubilæum som missionær

s6_Vestergaard, Rikke-shOnsdag den 24. juni var der fest i Kirkecenteret i Stagstrup, Thy, i anledning af Rikke Vestergaards 50 års jubilæum som missionær for Sudanmissionen.
I en dobbelsidet artikel i Thisted Dagblad fortæller Rikke Vestergaard om det missionærkald, hun fik som kun 15-årig. Hun havde lært om Afrika i søndagsskolen og senere gennem Sudanmissionen (nu Mission Afrika).
Som nyuddannet sygeplejerske rejste Rikke Vestergaard i 1964 til England for at gå på sprogskole. Hun blev udsendt til Nigeria den 20. juni 1965. I Nigeria lærte hun hausasproget og arbejdede som sygeplejerske på flere missionsstationer, bl.a. i Numan og Kiri. I 1990 grundlagde hun missionsstationen i Dakka med klinik og bibelskole. Siden 2006 har Rikke Vestergaard været pensionist, men hun afløser i Dakka fire måneder om året. Til daglig bor hun i Skinnerup ved Thisted.
Generalsekretær Peter Fischer-Nielsen, koordinator Jakob S. Henneberg og bestyrelsesmedlem Lilly Krarup fra Mission Afrika deltog i jubilæumsfesten.