Israelsk minister: Immigration skal sikre jødisk flertal

s11_Tzipi Hotovely mai 2015 (Facebook)Viceudenrigsminister Tzipi Hotovely mener, at jøderne må samles ind fra deres eksil i hele verden til Israel for at løse det demografiske problem.
Nogle mener, at en tostatsløsning er nødvendig, for at araberne ikke skal få flertal mellem Jordanfloden og Middelhavet. Hotovely anbefaler i stedet immigration.
– Demografi bekæmper man ved at opfordre til øget aliya, ikke ved at gøre indrømmelser. Israel må vende tilbage til visionen om indsamlingen. Der er ni millioner jøder i verden, påpeger Hotovely.
Viceudenrigsministeren mindede om, at tidligere statsminister Yitzhak Rabin sagde ”Giv mig endnu en million jøder, og der vil ikke være noget problem ved, at vi har suverænitet i Judæa, Samaria og Gaza”.
Hotovely påpeger, at der i sin tid ankom 1 million jøder fra det tidligere Sovjetunionen til Israel. Hun mener, at det kan ske igen.
– Da David Ben-Gurion proklamerede staten Israel i 1948, var der 660.000 jøder og 450.000 arabere. Han så verdens jøder som en løsning på det demografiske problem. I løbet af nogle få år absorberede dette lille land en million flygtninge fra Europa. Indsamling fra eksil er svaret på den demografiske dæmon, sagde Tzipi Hotovely ifølge Jerusalem Post den 9. juni.