Filmfestival boykotter israelske film

- Det er frastødende at boykotte film fra Israel, mener Conrad Myrland fra Med Israel For Fred.
– Det er frastødende at boykotte film fra Israel, mener Conrad Myrland fra Med Israel For Fred.

Oslo kommune og Norad bør stoppe støtten til en filmfestival, som boykotter Israel, mener Conrad Myrland fra organisationen Med Israel For Fred (MIFF).
Den israelske filmproducer Roy Zafrani (31) fik tidligere i denne måned et brev fra Ketil Magnussen, som er festivalchef for Human Rights Human Wrongs. ”Hvis ikke dine film handler om den illegale okkupation, eller berører okkupationen eller blokaden af Gaza, eller på anden måde diskrimineringen af palæstinenserne, kan vi ikke vise dem”, skrev Magnussen.
Conrad Myrland oplyser, at Oslo kommune og Norad står som ’bidragydere’ på festivalens hjemmeside. Blandt samarbejdspartnerne nævnes Norsk senter for menneskerettigheter (UiO), Universitetet i Bergen og Høyskolen i Oslo og Akershus.
– Enhver kan boykottte, hvem man vil, men så bør man ikke få offentlig støtte, siger Myrland. MIFF har nu skrevet til Oslo kommune og Norad med protest mod deres støtte til filmfestivalen.
Festivalen boykotter verdens eneste jødiske stat. Men samtidig har filmfestivalen vist film fra en række andre lande, som har deltaget i blodige konflikter eller fra lande, hvor der foregår brud på menneskerettighederne, påpeger Myrland. Han beklager boykotten og betegner det som ’frastødende’, at en sådan festival bliver betalt med norske skattekroner, skriver KPK.