Katja og Max er hjemme på ferie

Max Hernández med sin danske ”engel” Katja. De nyder ferien i Danmark - Bl.a. på Sommeroase.
Max Hernández med sin danske ”engel” Katja. De nyder ferien i Danmark – Bl.a. på Sommeroase.

Det dansk-honduranske par er udsendt af Oasekirken i Silkeborg for at hjælpe gadebørn. De mødte hinanden på Honduras, da Katja rejste ud som volontør til børnehjemmet Emmanuel.

Blandt de mange deltagere på SommerOase var Katja og Max Hernández.

Katja var i 1996 volontør på børnehjemmet Emmanuel i Honduras, som mange danske volontører har været udsendt til gennem bl.a. Viva og Impact.
– Jeg havde sponsoreret et barn, Fransisco, på børnehjemmet, og på den måde var jeg blevet interesseret i arbejdet, fortæller Katja.
Mens Katja var i Honduras, mødte hun en lokal fotograf. Hun vidste ikke, at han netop havde været i den katolske kirke for at bede Gud ændre sit liv.

Mit liv var tomt

– Jeg oplevede meget spændende som fotograf, men det føltes tomt, og en dag gik jeg ind i en kirke og bad Jesus om at hjælpe mig til et bedre liv, fortæller Max.
Kort efter mødte han danske Katja, og hun var som en engel, husker han. Han forelskede sig straks i den smukke dansker, men han var også tiltrukket af hendes kristne livstil.
– Alt hvad hun gjorde og sagde, var vidunderligt, husker han.
Efter et år rejste Katja hjem, men de holdt kontakt, og Max omvendte sig og bad Jesus komme ind i sit liv. I 1998 blev de to gift.

Udsendt fra Silkeborg

I 2005 blev parret udsendt af Oasemenigheden i Silkeborg for at arbejde på børnehjemmet. Her er Max nu souschef og tager sig bl.a. af gadebørn fra 7-14 år, og det kræver sin mand, fortæller han. Heller ikke Katjas job er let. Hun har med unge teenagepiger at gøre.
– Så vi nyder at holde ferie på SommerOase og blive fyldt op. Vi har især fulgt Chris Rogers’ undervisning, både om morgenen og om eftermiddagen. Og det har udfordret os, fortæller Katja.
Cris Rogers er forfatter og præst i All Hallows Church Bow i London. Han var også en af underviserne på stævnet i 2014.

Helbredt på mødet

– Max har oplevet en helbredelse af sit ben ved mødet i går, hvor vi skulle bede for hinanden.
– Ja, nu kan jeg cykle, tilføjer Max, som også nyder den kølige friske luft i Danmark. Selv om vi andre synes, der er meget varmt, så er det ikke noget i forhold til det subtropiske klima i Honduras.
Katja og Max har tre børn: Gabriel på 13, Simon på 12 og Esther på 6 år.
Familien har endnu to ugers ferie, før de vender tilbage til børnehjemmet Emmanuel, hvor to andre danskere, Mads Emil og Cathrine Christensen, for tiden arbejder. Fra august kommer der også nye danske volontører.
Emmanuel betyder: Gud er med os.

Honduras ligger i Mellemamerika

Honduras ligger i Mellemamerika. Her bor ca. 8 mio. på et område tre gange Danmarks størrelse. Sproget er spansk. Her er megen fattigdom, kriminalitet og korruption. De fleste er katolikker, men der er mange andre kirkeretninger.