Kinas kristne forenet i kors-aktion

s10_korsKatolske og protestantiske kristne i den kinesiske Zhejian-provins fremstiller nu kors og bærer dem overalt som reaktion på regeringens fortsatte overgreb mod landets kirker.
Ifølge Asia News foregår protestaktionen fredeligt, inden for lovens rammer – og med stor succes, oplyser Christian Post.
De kristne opstiller kors ved deres hjem og lægger billeder af dem ud på de sociale medier, mens præster opfordrer kirker landet over til at være med i aktionen. Dermed kan man vise regeringen, at kristne står sammen om at beskytte korset som et helligt symbol.
Baggrunden er de kinesiske myndigheders fjernelse af hundreder af kors fra kirker i Zhejian. Mindst 400 kors er blevet fjernet siden begyndelsen af 2014.
Myndighederne har hævdet, at fjernelsen af de mange kors er sket af sikkerhedshensyn, men mange kristne har modsat sig det, de betegner som undertrykkelse af religionsfriheden. I september sidste år blev 100 medlemmer af en husmenighed, heriblandt flere børn, arresteret, ligesom flere præster har været fængslet.