Aktiv missionær fylder 80 år

s2_pederDen 27. september fylder tidligere missionær i Thailand, diakon Peder Jørgensen, 80 år.
Peder og hustruen, jordemoder Ruth Jørgensen, var i 20 år missionærer i Thailand. De blev i 1962 udsendt af Det Danske Missionsforbund. Peder arbejdede blandt spedalske på The Christian Hospital i Manorom indtil 1971.
Herefter boede ægteparret i Danmark i 13 år, før de blev udsendt for Det norske Misjonsselskab til arbejde i Nordthailand. Her lykkedes det at grundlægge en kirke og bygge et skolehjem for fattige børn. Tilbage i Danmark fortsatte arbejdet for Thailand. De har fx indsamlet 13.000 par briller til landet og samlet ind til renovering af skolen. Peder har også samlet gamle talerstole fra danske missionshuse, som han sender ud til kirkerne i Thailand.
Peder Jørgensen har i perioden 1985-2008 arrangeret ture til landet for Felix Rejser. Ruth har udgivet bogen ’Fra Limfjorden til Mekhong – en flod af udfordringer’ om missionærlivet i Thailand.
Den runde fødselsdag fejres under private former i parrets hjem i Isenvad.