Iraks regering opretter komite for at beskytte forfulgte kristne

Iraks premierminister Haydar al-Abadi vil nu etablere en komite, der skal sikre landets kristne minoritet mod yderligere overgreb, skriver Christian Today.
I 2003 var der omkring 1,5 millioner kristne i landet. Det tal skønnes nu at være reduceret til under 200.000. Faldet skyldes især Islamisk Stats systematiske overgreb mod de kristne i form af bl.a. kidnapning, tyverier og mord.
I sidste måned bad det kaldæiske patriarkat regeringen om beskyttelse for de kristne. I brevet til regeringen understregede kaldæerne, at landets kristne er gode, moralske og patriotiske borgere , som har hørt hjemme i landet gennem århundreder.
Imad Youkhana, som er medlem af Iraks parlament, opfordrer nu til, at man gør noget for at hindre flere kidnapninger af kristne. Han understreger, at truslen mod Iraks kristne er en trussel mod hele landets sikkerhed.