Bibelambulance til Kinas kristne

Kineserne må deles om få bibler, men historierne spreder glæde og trøst for store og små. Foto: Bibelselskabet.
Kineserne må deles om få bibler, men historierne spreder glæde og trøst for store og små. Foto: Bibelselskabet.

Kristendommen er i vækst i Kina, men mange er for fattige til at eje en bibel. Det vil Bibelambulancen forsøge at hjælpe med, skriver Bibelselskabet.
Frem til 1980 var det forbudt at importere og sælge bibler til Kina. Nu ligger verdens største bibeltrykkeri, Amity Printing Company, i Nanjing. Det er det eneste forlag, der har tilladelse til at udgive bibler i Kina. Forlaget arbejder sammen med internationale bibelselskaber og udgav i 2012 bibel nr. 100 millioner. Men 80 procent af de udgivne bibler er på kinesisk.
Alligevel er der stor mangel på bibler i Kina, og ofte må ti mennesker deles om én bibel. Derfor har Bibelselskabet for 15 år siden opfundet “Bibelambulancen”. Det er en minibus, der bringer bibler ud i de kinesiske provinser sammen med et hold læger, som tilbyder lokalbefolkningen både lægetjek og medicin.
Og bibelambulancen har været en stor succes, fortæller Bibelselskabet. Gennem den kan lokalbefolkningen, der kæmper med mange sundhedsmæssige problemer, opleve hvad Bibelen taler om.