Kristne i Burma nægtes nødhjælp efter oversvømmelser

Oversvømmelser efter monsunregnen og cyklonen Komen har ødelagt rismarker og mindst 17.000 huse i 12 af Burmas 14 stater. Men kristne får ikke del i den internationale nødhjælp.
Mange landsbyboere må stadig sejle rundt for at finde mad i de overvømmede områder. Nogle vender hjem til huse og marker, der er oversvømmet af mudder. Cyklonen Nargis kostede over 140.000 mennesker livet i 2008. Komen har indtil videre kun kostet lidt over 100 mennesker livet, fordi regnen kom så langsomt, at folk kunne nå at redde sig i sikkerhed. Til gengæld har folk mistet afgrøderne på store landsbrugsarealer, samt mange dyr og ejendele.
Der kommer nødhjælp til landet bl.a. gennem kristne organisationer som Christian Aid Mission. Men nogle steder bliver hjælpen distribueret af lokale fanatiske buddhister, som nægter af uddele hjælp til kristne i nød.
– Jeg fortalte om det til et bedemøde, og vi havde næsten alle haft den samme oplevelse. Vi blev sendt væk tomhændede eller bare med halve rationer. Vi ved, at vores lokale leder er imod os, som tilbeder Jesus, fortalte en af de kristne til Christian Aid Mission.