Kirker vil hjælpe fattige flygtningebørn

Flygtningefamilierne har brug for vores hjælp, mener biskop Christian Alsted.
Flygtningefamilierne har brug for vores hjælp, mener biskop Christian Alsted.

Metodistkirken har med virkning fra september besluttet, at alle fritidsaktiviteter i kirken skal være gratis for børn af flygtningefamilier – uanset om de har fået opholdstilladelse i Danmark eller ej.

Tilbuddet omfatter det kirkelige børnearbejde som fx spejder, legestuer, kor med mere. Nedskæringer i de offentlige ydelser til flygtningefamilier skal ikke gå ud over børnene, mener metodisterne.

Politisk motiveret

Metodistkirkens biskop Christian Alsted udtaler:
– Vi har truffet denne beslutning på baggrund af, at den såkaldte ”Straks-ydelse” er bortfaldet, hvilket betyder, at flygtningefamilier, der har fået opholdstilladelse i Danmark, skal leve for 16.638 kr. om måneden før skat mod tidligere 28.832 kr.
På denne måde ønsker Metodistkirken at yde et bidrag til en bedre hverdag for de mange børn og deres familier, som i forvejen har store problemer at kæmpe med.
Det er vores håb at sætte et godt eksempel, og at de store spejderkorps, sportsklubberne med flere vil følge efter.
Det er såre simpelt: Mennesker i nød skal have hjælp – og her kan vi alle sammen give en hånd, siger Christian Alsted, der er biskop for Norden og Baltikum.

Metodistkirken er et af verdens største protestantiske kirkesamfund med mere end 80 millioner medlemmer.
Metodistkirken i Norden og Baltikum har 20.000 medlemmer i 131 lokale kirker.
I Danmark er der under 2.000 medlemmer i 11 lokale kirker.

Nedsat ydelse til flygtninge

Regeringen har netop nedsat den såkaldte integrationsydelse, som gives til nytilkomne udlændinge og danskere, der ikke har boet i landet i mindst syv ud af de seneste otte år. Støtten skal svare til det beløb, unge under 30 år modtager i SU.
Enlige uden børn får nu 5945 kroner før skat om måneden mod tidligere op til 10.849 kroner. For ægtepar med børn falder ydelsen over 12.000 kroner per måned.

Læs også ugens leder.