Dansk-finsk par vil lære kristne at bede for syge

Karin og Aki skal undervise om  guddommelig helbredelse i Tåstrup Medborgerhus og Citykirken i Tåstrup.
Karin og Aki skal undervise om guddommelig helbredelse
i Tåstrup Medborgerhus og Citykirken i Tåstrup.

Aki Niemi fra Finland og hans danske kone, Karin, holder seminar i Tåstrup for at give danske kristne træning i bøn for syge.

Aki er ordineret præst. Han arbejder for John G. Lake Ministries (JGLM) og har trænet og undervist kristne over det meste af Europa. Karin er i gang med en teologisk uddannelse.
Det er Gadekirken København, som har inviteret Aki Niemi til at undervise i Tåstrup. Gadekirken bruger allerede JGLM’s undervisning, når de fortæller om Jesus og beder for mennesker på gaden flere steder på Sjælland.

Divine Healing

Aki Niemi og hans kolleger koordinerer og tilbyder uddannelse i DHT (Divine Healing) og opretter teams (Life Teams) for nye kristne overalt i Europa. Det sker i tæt samarbejde med enkeltpersoner og kirker i Europa og hovedkontoret i USA.
– Vi tror, at vi skal gøre Guds rige større på jorden, indtil vi igennem Jesus kan træde ind i Herrens glæde. Og vi tror, at Guds rige er, hvad Jesus prædikede om og demonstrerede, og at vi skal videreføre hans embede på samme måde og med de samme resultater, forklarer Karin Niemi med henvisning til bl.a. Hebræerbrevet 13:8:
’Jesus Kristus er den samme i går og i dag og til evig tid.’
Karin tilføjer, at man efter deltagelse i et DHT kursus kan blive en del af et DHT-fællesskab.

Kristen mission

Kristen mission er at elske Gud i tanker, ord og gerninger – og at elske sin nabo som sig selv. Kærligheden skal vise sig ved, at vi gør andre til disciple. Det sker bl.a., når kristne lægger hænderne på syge for at bede for dem – og Gud bekræfter ordet ved at gøre folk raske.
– Vi vil råde alle til blot at springe ud i at lægge hænder på andre i tro på det, der står skrevet i missionsbefalingen, siger Karin Niemi med henvisning til teksten i Markus 16:15-20.
Når folk oplever disse tegn, er det næste skridt naturligvis at lære dem mere om frelsen. Det sker i mindre grupper, de såkaldte Life Teams. Her samarbejder JGLM med de lokale kirker.

Seminaret i Tåstrup

DHT tager udgangspunkt i John G. Lakes undervisning fra starten af 1900-tallet. Udgangspunktet er udelukkende bibelske skriftsteder.
John G. Lake oplevede mange fysiske og åndelige helbredelser. Der var endda døde, som blev vakt til live. Som en af de få var han i stand til at formidle læren om Guds kraft, som virker gennem kristne. Denne lære formidles nu gennem DHT-undervisningen.
Materialet bliver formidlet af amerikaneren Curry Blake, som har 30 års erfaring med emnet. Han kan også selv fortælle, hvordan Gud greb ind og helbredte ham efter en alvorlig bilulykke, da han kun var 17 måneder gammel.
Selve seminaret er gratis, mens JGLM manualen kan købes via hjemmesiden for jglmeu.org
Seminaret er for kristne, der ønsker træning i praktisk bøn for syge, selv har brug for helbredelse eller vil lære om åndelig krigsførelse.
Undervisningen foregår den 18. -19. september i Tåstrup Medborgerhus. Søndag eftermiddag foregår det i Tåstrup Citykirke, hvor der også tilbydes forbøn for besøgende fra klokken 17-19.