Mission Øst er med i TV-indsamlingen ’HJÆLP NU!’

Hjælpeorganisationen Mission Øst er med i Syrien-indsamling på DR og TV 2 søndag den 20. september.

 

Under overskriften ’HJÆLP NU!’ deltager den danske hjælpeorganisation Mission Øst sammen med 11 andre organisationer i en tv-indsamling, som Danmarks Radio og TV 2 samsender søndag den 20. september fra kl. 20.00.

Generalsekrettær Kim Hartzner medvirker desuden i Go’ Morgen Danmark på TV2 mandag den 14. september kl. 06.30-09.30.

 

På flugt fra krig og terror

Mission Øst er dybt engageret i nødhjælp til tusinder af mennesker, som er på flugt fra krig og terror i Irak og Syrien. Det seneste år har organisationen givet mad, tøj og husly til 35.000 kristne, yezidier og shiamuslimer på flugt fra terrorbevægelsen Islamisk Stat. Fordrevne mænd, kvinder og børn, som har set deres kære blive skudt eller bortført til voldtægt. Flygtninge, som har måttet flygte over hals og hoved fra snigskytter og bombeangreb.

– Vi og vore partnere er til stede med nødhjælp i Bekaa-dalen i Libanon, i Latakia i det nordvestlige Syrien og i Dahuk og Sinjar-området i Nordirak. Vi hjælper flygtningene, før de tvinges ud på en dødbringende flugt, fortæller generalsekretær Kim Hartzner.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Hurtig hjælp til de svageste

Hvorfor er det så vigtigt at hjælpe flygtningene, inden de drager over Middelhavet?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Først og fremmest for at skåne dem for livsfare i overlæssede både over Middelhavet. Dernæst, fordi de i nærområderne får hjælpen hurtigst muligt efter flugten, og endelig, fordi de mest sårbare får hjælp, dvs. de fattige, syge, svage, ældre og mennesker med handikap, som ikke magter at flygte videre.

DR og TV2s akutindsamling for Syriens flygtninge går til Mission Øst og 11 andre nødhjælpsorganisationer og kulminerer med et direkte indsamlingsshow søndag den 20. september kl. 20. Pengene går til at hjælpe i de katastroferamte områder i og omkring det borgerkrigshærgede Syrien.

Baggrund:

Mission Øst er en dansk hjælpeorganisation, der yder akut nødhjælp og langsigtet udviklingshjælp i Østeuropa og Asien. Mission Øst hjælper årligt flere hundrede tusinde nødlidende i Afghanistan, Armenien, Burma, Irak, Nepal, Nordkorea, Rumænien, Syrien og Tadsjikistan. Mission Øst er støttet af Danida, de norske og tyske Udenrigsministerier samt EU og FN.


Artiklen fortsætter efter annoncen: