Nordjyske kirker hjælper flygtninge

Mange nordjyske folkekirker samler ind til flygtninge fra Syrien ved gudstjenester, koncerter og loppemarkeder, oplyser Aalborg Stift.

Biskop Henning Toft Bro har i et brev til samtlige præster opfordret til, at sognene i Aalborg Stift beder for flygtninge og samler penge ind. I brevet skriver biskoppen, at “hvert menneske er skabt i Guds billede og kalder på vores omsorg” og peger på, at Jesus selv var flygtning som barn, da hans forældre flygtede til Egypten.

Høstoffer til flygtninge

Mange kirker har valgt at følge biskoppens opfordring. Flere kirker bruger den årlige høstgudstjeneste til indsamling og har støttet op om DR og TV2’s store landsindsamling den 20. september.
I flere kirker har man holdt auktion over de medbragte madvarer fra høstgudstjenesten til fordel for flygtningearbejdet.
I Hellevad og Ørum er der høstgudstjeneste søndag den 27. september. Her samler kirken ind til flygtninge via salg fra høstboder og almindelig indsamling.
Også i Hjallerup samler man ind ved høstgudstjenesten den 27. september. Her vil alle indtægter bl.a. fra høstboden gå til flygtninge. Til høstgudstjenesterne i Mylund, Jerslev og Hellum kan man også betale via Mobile Pay.

Støttekoncert i Aalborg

I Budolfi Kirke holder Aalborg Symfoniorkester en støttekoncert den 27. september, hvor entréen går til flygtninge.
I Hanstholm arrangerer sognepræst Mariann Dyhrberg Christensen loppemarked sammen med konfirmanderne fra friskolen til fordel for det lokale asylcenter.
Mange af de nordjyske præster har også flygtningene med i deres kirkebønner. En af den er Johannes Kühle fra Abildgaard Kirke i Frederikshavn. Han understreger, at Jesus ikke kun har kæmpet for livet efter døden, men at han også kæmper for livet før døden.