Præste ambitioner?

Af Morten Iversen Lærer, Mariager
Af Morten Iversen
Lærer, Mariager

Nogle drømmer om at være celebrity pastor, bygge sin egen megakirke, tiltrække medlemmer fra andre kirker og indsamle bamsestore kollekter. Er det dig? Så er MegaChurch Wars helt klart et mobilspil for dig.

I begyndelsen af spillet skal du vælge din karakter, og her er rigeligt at vælge mellem; smarte mørkhårede fyre med skinnende tandpastasmil, lavstammede italienere i hvide jakkesæt, gamle krumbøjede sydstatsforkyndere, store, sorte skaldede mænd med diamantringe osv. Herefter vælger du et kirkenavn, og hvor i verden du vil plante din kirke. Så er du igang.
Du starter med at have en lille forsamling i din stue, bestående af din familie og et par venner. Herfra skal drive din kirke i medlemstal og årsomsætning. Dette gøres ved at vælge prædiken-emner, indsætte og afsætte folk i menighedsrådet og kirkens tjenestegrene, samt træffe beslutninger om udgivelser, investeringer, lønninger og lokaler m.m.
Hvis du optager for mange kollekter, ikke varierer din forkyndelsesstil eller udsætter den personlige andagtstid, så mister du medlemmer.
Hvis du lytter for lidt til dit menighedsråd eller giver dem alt for mange opgaver, kan de afsætte dig eller splitte kirken. Rammer du omvendt den rigtige balance, kan kirken blive ramt af en vækkelsesbølge, som du så skal prøve at holde kørende.
Hvor mange spil af denne type kræver, at man spiller konstant, har spillets designere tænkt anderledes. Driver du din forkynder for hårdt eller løser for mange opgaver i løbet af dagen, kan du få et hjertestop, teenagebørnene kan frasige sig troen, eller konen kan forlade ægteskabet. Alt sammen noget der påvirker din kirke.
Spillets største force er multiplayer-delen. Her kan du indgå alliancer med dine venner, opleve synergien ved gæsteforkyndelse, sende resurser og missionærer til hinanden, samt nappe medlemmer fra andre kirkealliancer, så I kommer foran på det store internationale ChurchBoard.
Et lille hint fra anmelderens side. Geografien er ikke uden betydning. Flere danske brugere har givet udtryk for, at det nærmest er snyd at starte en kirke i Herning eller det amerikanske bibelbælte, fordi kirken så nærmest vokser af sig selv.
(NB! spillet findes ikke i virkeligheden, det er en satire-anmeldelse).