Præsteindvielse i Kronjyllands Frimenighed

- Vi må give Gud vores bekymringer. Vi må give slip på frygten for i morgen for at få fred i dag, sagde Simon Struntze i sin prædiken. Her ses han mellem vejleder Børge Haahr Andersen og menighedens præst Peter Kofoed Herbst.
– Vi må give Gud vores bekymringer. Vi må give slip på frygten for i morgen for at få fred i dag, sagde Simon Struntze i sin prædiken. Her ses han mellem vejleder Børge Haahr Andersen og menighedens præst Peter Kofoed Herbst.

Simon Struntze er nu indviet som ungdomspræst i Randers-menigheden.

Omkring 300 kirkegængere fyldte kirken, da Simon Struntze blev indviet som hjælpe- og ungdomspræst i Kronjyllands Frimenighed i Randers under søndagsgudstjenesten den 13. september.

Som kirkens menighedsvejleder forestod Børge Haahr Andersen fra Evangelisk Luthersk Netværk indvielsen. Han understregede, at indvielsesritualet har en 500 år gammel historie i den lutherske kirke og er slidstærke ord om kaldet til at formidle evangeliet som præst.
Simon Struntze prædikede over Jesu ord om ikke at bekymre sig. Han sagde bl.a.:
– Gud lover os ikke, at vi kan undgå besværligheder, men at vi vil kunne gå igennem det besværlige. Det modsatte af bekymring er bøn. Vi må give Gud vores bekymringer. Vi må give slip på frygten for i morgen for at få fred i dag.

De unges præst

Simon Struntze skal først og fremmest være ungdomspræst. Formand for Kronjyllands Valgmenighed Rolf Weber bød ham velkommen og sagde, at det er opfyldelsen af en drøm fra 2012, hvor kirken etablerede et teen- og ungdomsarbejde. Dengang kom der seks til syv til møderne. Nu kommer der 50.
Kronjyllands Frimenighed blev stiftet i 1996 og har 170 voksne medlemmer. Simon Struntze skal indgå i et team med præst Peter Kofoed Herbst.