Religiøse organisationer: USA bør modtage 100.000 flygtninge

Paraplyorganisationen Church World Service, som repræsenterer 37 trosretninger, opfordrer nu USAs regering til at tage imod 100.000 syriske flygtninge, skriver Charisma News.
Henvendelsen fra Church World Service støttes af USAs katolske biskopper, en luthersk hjælpeorganisation for immigranter og flygtninge og det jødiske agentur HIAS.
Fire millioner syrere er flygtet fra deres hjem. Indtil videre har USA modtaget 1.500 flygtninge og regner med at tage imod yderligere 300 i de næste uger. Men det er langt fra det antal flygtninge, som europæiske lande har modtaget. Tyskland har fx modtaget 20.000 flygtninge sidste weekend og forbereder til sig til, at endnu 800.000 ankommer i løbet af året.
Church World Service støtter et lovforslag, som skal beskytte religiøse minoriteter, der forfølges af Islamisk Stat. Lovforslaget skal især hjælpe de irakiske og syriske flygtninge.
Nogle Republikanere i Kongressen har ytret frygt for, at der kunne komme terrorister ind i landet sammen med de syriske flygtninge. Men det afvises af den lutherske hjælpeorganisation. De mener, at regeringens brede definition af terrorisme hindrer de uskyldige og svageste i at søge i sikkerhed.