Seks etiopiske kirkeledere fængslet for at tale om forfølgelse

Seks medlemmer af den Etiopiske Ortodokse Kirke (EOC) er den 7. august blevet idømt lange fængselssstraffe, efter at de har udtalt sig om forfølgelse i staten SNNP, et muslimsk-domineret område i Etiopien, skriver Åbne Døre.
Den lokale retsmyndighed dømte de seks medlemmer fra den etiopiske ortodokse kirke for at forstyrre den offentlige orden, nedbryde befolkningens tillid til de officielle myndigheder og sprede had. De ortodokse kristne fik mellem fem og ni års fængsel.
De dømte, der er medlemmer af St Mary’s Orthodox Church’s Administrative Committee, skrev den 11. marts et brev til nationale ledere af EOC med kopi til flere regeringsinstitutioner, inklusive premierministerens kontor, hvor de opremsede den forfølgelse, de har mødt. I brevet nævnes diskrimination i forhold til jobmuligheder, uretfærdige fyringer, usande oplysninger om arbejdsforhold, nedbrænding af EOCs bygninger samt angreb og trusler på livet.
St. Mary Orthodox Church har sæde i Kilto, i Silte-området, 180 km syd for hovedstaden Addis Abeba. Det muslimsk-dominerede område opstod efter en folkeafstemning i 2001, hvor man valgte at danne et uafhængigt område med Worabe som hovedstad.
I årevis har den etiopiske ortodokse kirke forfulgt kristne, som er ”konverteret” til protestantiske kirkesamfund. Men nu er de selv blevet sårbare for pres fra muslimske ekstremister i dele af landet.