Rom får en Martin Luther Plads

Luther-pladsen i Rom er i overensstemmelse med Pave Frans’ arbejde for enhed blandt kristne.
Luther-pladsen i Rom er i overensstemmelse med Pave Frans’ arbejde for enhed blandt kristne.

Vatikanet støtter nu Roms planer om at opkalde en plads til ære for reformatoren Martin Luther, skriver Christian Headlines.
Det er nu snart 500 år siden, at Luther opslog sine 95 teser mod blandt andet den katolske kirkes salg af aflad til fordel for bygning af Peterskirken. De senere konfrontationer mellem kirken og den tyske præst førte til Luthers ekskommunikation fra den katolske kirke – og dermed protestantismen.
Men spændingerne mellem lutheranere og katolikker er blevet mindre markante i tidens løb. Også Pave Frans arbejder for større enhed blandt alle kristne i Europa. Nu opkalder man så en plads til ære for Martin Luther på Oppian Hill nær ved Colosseum. Pladsens officielle navn bliver ’Piazza Martin Lutero.’
Faktisk kom ideen med at opkalde en plads i Rom efter Martin Luther fra Syvende Dags Adventisterne, og det skulle oprindelig være sket i 2010 for at markere 500-året for Luthers besøg i Rom. Der er dog ingen officiel forklaring på, hvorfor navngivningen er blevet forsinket i fem år.