Truer IS kristne i Jerusalem?

En flyer underskrevet ’Islamisk Stat’ truer Jerusalems kristne. Selvom dets ophav betvivles, bekræfter politiet, at truslerne mod kristne bliver flere, skriver Åbne Døre.
Flyvebladet, som truer de kristne, blev distribueret i Jerusalem sidst i juni.
”De vantro kristne skal vide, at I skal forsvinde med det samme, ellers bliver I massakreret ved Eid al-Titr, ved ramadanens slutning. En måned må være tid nok til at komme væk”, hed det i flyvebladet ifølge avisen Haaretz. Flyvebladet er underskrevet ’Islamisk Stat, Jerusalems Emirat’.
Den katolske patriark Michel Sabbah og biskop Atallah Hanna fra den ortodokse kirke besvarede meddelelsen ved at sige, at intet vil kunne skræmme palæstinensiske kristne væk fra deres eget land eller fra Jerusalem. Haaretz skriver, at det er uklart, om flyvebladet virkelig stammer fra IS, eller om der var tale om et falsum.
En arabisk- talende amerikaner siger, at de kristne er meget omhyggelige med ikke at kritisere islam offentligt. Han siger desuden, at flyvebladet har en sprogbrug, som IS droppede for et år siden.
Uddeling af flyveblade i Østjerusalem behøver slet ikke betyde, at IS er til stede i Jerusalem. Formålet kunne være at skabe bekymring hos israelerne eller sprede propaganda, mener den palæstinensiske menneskerettighedsforkæmper Bassam Eid.