Agape fejrer 25 år med diakoni

Vi vil gerne hjælpe det hele menneske - både når det gælder livet og evigheden, siger Agapes landsleder Annette Bech Vad.
Vi vil gerne hjælpe det hele menneske – både når det gælder livet og evigheden, siger Agapes landsleder
Annette Bech Vad.

Foreningen fejrer jubilæet på Diakonhøjskolen i Aarhus den 7. november.

Der er grund til at fejre 25 år med samme mission: at udøve og fremme diakoni i Danmark, mener foreningen Agape. De har landskontor i Silkeborg, men fejrer jubilæet i Aarhus den 7. november.

Siden starten i 1990 har Agape haft fokus på at udøve og fremme diakoni ud fra et kristent menneskesyn. Mennesker består af krop, sjæl, ånd og relationer, forklarer foreningen.

Spændingsfelt tro og psykologi

– Det, der optager os i Agape i dag og vil optage os de kommende år, er spændingsfeltet mellem tro og psykologi.
Vi vil målrettet sætte det hele menneske i fokus med særlig opmærksomhed på menneskets åndelige dimension af livet. Det vil vi gøre på forskellige måder, bl.a. ved at sætte fokus på sjælesorgen og udruste sjælesørgere i Danmark gennem artikler og kurser.
Derudover vil vi inddrage tilgange og videreudvikle metoder fra den religionspsykologiske forskning og på den måde kvalitetssikre og udvikle arbejdet med at møde menneskers åndelige behov på en faglig, respektfuld og anerkendende måde.
Uanset hvilken vinkel vi har på diakonien, ønsker vi – som for 25 år siden – at hjælpe og inspirere det hele menneske, så det får betydning i livet her og nu og forhåbentlig helt ind i evigheden, udtaler Annette Bech Vad, som er landsleder i Agape.

Fejring på Inspirationsdag

Agapes 25 års jubilæum fejres ved foreningens årlige Inspirationsdag, som afholdes den 7. november på Diakonhøjskolen i Aarhus, Lyseng Allé 15 i Højbjerg.
Tilmelding på foreningens hjemmeside agape.dk

Hvad er Agape?

Agape er en landsdækkende forening, der ønsker at hjælpe og inspirere mennesker.
Det gør man ved at tilbyde terapi, kurser, foredrag og rådgivning. Blandt tilbuddene er fx par-terapi og ’TimeOut-arrangementer’ som fx adventsretræten den sidste weekend i november.
For Agape gælder det om både at hjælpe det enkelte menneske og at udruste mennesker og menigheder til at hjælpe andre.
Agape har landskontor og kursuslokaler i Silkeborg, hvor foreningen har haft til huse siden 2002.
Foreningen arbejder ud fra folkekirkens evangelisk lutherske grundlag.
Der er fem ansatte og ca. 130 frivillige beskæftiget i Agape.