Ateist fra homofilt hjem blev præst

På YouTube videoen Growing Up with Gay Parents - Messy Grace, fortæller Caleb Kaltenbach om sin opvækst, sin ungdoms  ateisme og hvordan han mødte Guds kærlighed og senere blev præst.
På YouTube videoen Growing Up with Gay Parents – Messy Grace, fortæller Caleb Kaltenbach om sin opvækst, sin ungdoms
ateisme og hvordan han mødte Guds kærlighed og senere blev præst.

Caleb begyndte i gymnasiets bibelgruppe for at vise, at Bibelen tog fejl. Men så mødte han Jesus.

Amerikaneren Caleb Kaltenbach troede, at Gud hadede ham. Men en bibelgruppe på gymnasiet kom til at vende op og ned på hans tilværelse.

Caleb Kaltenbach begyndte i en bibelgruppe på gymnasiet for at bevise, at Bibelen ikke var sand. Det gjorde han, selv om han allerede havde taget afstand fra kristendommen helt fra barndommen, fortæller han til The Blaze.
Men det endte med, at han begyndte at følge Gud.

Barn i LGBT-miljøet

Det er Christian Today, som fortæller om Kaltenbach. Da han var bare to år gammel, blev hans forældre skilt – og fik derefter hver sin homofile partner.
Kaltenbachs mor og hendes partner tog den lille Caleb til forskellige LGBT-arrangementer for homofile, lesbiske, biseksuelle og transseksuelle – for at han skulle få erfaringer fra disse miljøer, siger Kaltenbach til magasinet The Church Boys.
Under disse LGBT-arrangementer så drengen Caleb nogle ”kristne”, som bar skilte med teksten ”Jesus har ikke rum for dig” eller ”Gud hader dig”.
Disse mennesker sprøjtede også vand og urin på deltagerne, fortæller Kaltenbach.

I bogen ’Messy Grace’  forklarer Caleb Kaltenbach, hvordan man kan fastholde et bibelsk syn på seksualliv og ægteskab - og samtidig fastholde Guds nåde og vise kærlighed til andre.
I bogen ’Messy Grace’
forklarer Caleb Kaltenbach, hvordan man kan fastholde et bibelsk syn på seksualliv og ægteskab – og samtidig fastholde Guds nåde og vise kærlighed til andre.
Forældrene blev kristne

Alt dette forstod den lille Caleb overhovedet ikke. Han spurgte derfor sin mor, hvorfor de kristne opførte sig på den måde.
Hans mor svarede, at de kristne hadede homofile mennesker. Dermed udviklede drengen selv et had overfor ”de kristne”, som viste ham så lidt kærlighed.

Men Caleb voksede op og kom på gymnasiet, hvor en ven inviterede ham med i bibelgruppen. Han tog med vennen til denne bibelgruppe bare for at bevise, at Gud ikke findes.
Men her lærte han om Jesu nåde og kærlighed – og bestemte sig for at følge Jesus.
Han valgte derfor at uddanne sig på en amerikansk bibelskole og begyndte at prædike i en kirke i Dallas, Texas. Her kom både hans mor og far, for at de alle kunne mødes som familie.
– Begge mine forældre begyndte at komme i kirken, hvor jeg prædikede, og de gav deres liv til Gud. Det er helt utroligt, siger Kaltenbach.

Nåde og kærlighed

Caleb Kaltenbach er nu pastor i Discovery Church i Simi Valley i Californien. Han tror ikke, at Gud tilgiver homofile relationer. Men han bruger nu sin tid på at hjælpe kristne til at finde balancen mellem den traditionelle kristne opfattelse af homofili på den ene side og nåde og kærlighed på den anden. Han vil gerne hjælpe kristne til at holde fast på det, Bibelen siger om seksualitet, men samtidig være nådige.
Kaltenbach siger, at hans forældre er kristne, men at de fortsat er tiltrukket af mennesker af samme køn som dem selv.
– Hvordan passer alt dette sammen? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at nåde kan blive rodet, og at det er fint. For Gud elsker rodede folk, siger Kaltenbach. Han har skrevet en bog med titlen: ’Messy Grace’ (rodet nåde).
I denne bog opfordrer han læserne til at balancere nåde og sandhed i mødet med mennesker, som det hedder i forhåndsomtalen af bogen.