Unikt og fantastisk

s18_Kloster_Half_Dream_Half_EpiphanyDet er måske ikke helt tilfældigt, at Klosters nye albums første nummer hedder ’Another world’. For Kloster formår på fantastisk vis at åbne et kristent lydunivers, som man ikke hører så mange steder. Det er musik i høj klasse.

Og selvom det ikke kun skal handle om, hvad andre mener, så er det bemærkelsesværdigt, at både Ekstra Bladet, Berlingske, Politiken og GFRock har givet albummet 5 stjerner, mens musikmagasinet GAFFA flotter sig med topkarakteren på hele 6 stjerner. Det er altså ikke hver dag, at et band med kristne tekster og budskaber på den måde slår igennem i den brede offentlighed. Det er rigtig godt gået af forsanger Mikael Andreasen og co.

Hvad er det så, der fungerer så godt på albummet? For mig, er det den stemningsfyldte, næsten lidt mystiske musik, blandet med Mikael Andreasens hviskede stemme, som synger om menneskers lighed, Guds karakter og ønsket om Guds indgriben i vores verden. Tempoet er lavt hele vejen igennem, men det bliver aldrig kedeligt. Tværtimod gør de varierende instrumenter som bl.a. sav og banjo, samt de dygtige sangerinder Solrun Stig og Sarah Hepburn, at man aldrig mister interessen.

Det er næsten uretfærdigt at fremhæve særlige numre, for albummet er så helstøbt og smukt, at du bare burde købe det med det samme. Men skal jeg, så vil jeg sige, at den smukke ’Time Spent With You Is Time Well Spent’ bliver ved med at køre rundt i hovedet længe efter, at jeg har hørt den. Teksten er simpel, men dyb, og fylder mig med en længsel efter Guds nærvær. Det samme gør ’Be Still My Soul’…. Kort sagt: Kloster leverer nærvær og inderlighed på dette fantastiske album, som i høj grad kan anbefales.