Det sagde forældre nej til i 90’erne…

Mother Arguing With Teenage DaughterOh, de dejlige 90’ere. Det var en ukompliceret tid, hvor ens jeans var stonewashed, hvor krøller var trendy, og hvor det at komme på nettet krævede en tålmodighed som hos en buddhistisk munk…

Men sammen med dette boom indenfor teknologi og underholdning fik vore forældre nye udfordringer: Hvordan skulle de sætte sunde grænser for os i dette nye, ukendte land?
Desværre blev nogle af disse grænser en lille smule underlige – takket være præster, som mente, at de allerfleste tegneserier bare handlede om at svare vore forældre igen og sandsynligvis blive pyromaner.

Her er så en liste over 14 ting, som gode, kristne forældre så afgjort ikke ville have ladet dig gøre dengang i 90’erne:

1. Springe over kirkegangen

Du ville ikke få lov til at misse kirken under nogen omstændigheder.
Hvis du fx skulle læse til en prøve næste dag, måtte du bare bede Jesus hjælpe dig med at huske svarene, for du skulle altså i kirke. Hvis der var teltmøder eller vækkelsesmøder, skulle du ikke have andre planer mellem klokken 17 og midnat i en uge. For du skulle komme tidligt, så du kunne bede for alle dem, der skulle sidde på kirkebænkene. Men du skulle også være der sent, for der var en bestemt fyr, som ikke ville gå, før han havde bedt for hver eneste person i bygningen.
Nå ja, det var det jo også før man opfandt hyggelige ting som børnekirke med tegnefilm. Man skulle bare sidde pænt under hele gudstjenesten. Hvis man var rigtig heldig, kunne der være en flonnellograf.
Sådan var det bare.

2. Lytte til Rock and Roll

Hvis du lyttede til rock and roll musik, endda de blødere udgaver, var du virkelig på afveje. Du kunne være på vej til helvede. Det eneste rigtige var at tage al sin ugudelige musik med til en kristen lejr – og brænde den på kætterbålet.
Det var enten dig eller musikken. Så det blev musikken, der skulle brændes.
Den tilgang ville selvfølgelig ikke virke nu om dage. Hvordan skulle du også kunne gøre det? Kan man smide en Spotify-liste på bålet?

3. Se Smølferne

Smølferne var små, blå dæmoner. Far Smølf var ond, enten fordi han havde skæg – eller af en anden grund. Desuden var Smølfine den eneste kvindelige smølf, så hvis de skulle have babyer, måtte hun få dem gennem uægteskabelige forbindelser.
Det var i det mindste det, jeg fik at vide. Så vi fik ikke lov til at se showet, fordi smølferne var dæmoner, og Smølfine højst sandsynligt var løs på tråden…

Punkt 4 handler om det utilladelige i at få en smart frisure. Og sådan fortsætter det.