Hvem taler om håbet?

 Henrik Engedal
Henrik Engedal

Vi lever midt i en af de mest turbulente perioder i verdenshistorien. Det er let at være negativ. Der er masser af ondskab.

Mellemøsten er i brand, og Islamisk Stats sataniske gerninger er forfærdende at høre om. Mennesker flygter fra hus og hjem. Der er potentielle krige under opsejling flere steder. Mange i Europa vender sig bort fra kristne grundværdier som barmhjertighed, seksuel moral, Gudsfrygt, familiestrukturer, discipelskab…osv. Det er let at være sortseer, for det er faktisk mørkt mange steder.

Jeg savner, at der er nogle, som taler om håb. Da Barack Obama første gang blev valgt i USA, var en af hans mest markante slogans ’håb’ og ’forandring’. Det virkede effektivt på mange, for det er nemlig dét, vi dybest set alle længtes efter.

Nogle kristne bruger meget tid på at tale om den kommende dom og om verdens elendighed. De profeterer død og ødelæggelse over Europa og Danmark, så man næsten tror, at de nyder at gøre det! Selvfølgelig skal vi turde at tale om de negative ting og nogle gange påminde hinanden om Guds straf, og at Gud er hellig.

Men ved du ikke, at i det åndelige, så skaber dit ord også, hvad det siger?

Mange af disse negative ord river ned og bringer håbløshed med sig. Har vi ikke en Gud, som ønsker at forandre verden og hver enkelt af os? Hvis du ser på Jesu liv og budskab, så har vi. Men dét er der ikke mange, der taler om! Hvem profeterer om håbet for Danmark og Europa? Altså ikke sådan et ”feel-good-be-positive-halvt fyldt-glas” -håb uden reel værdi. Jeg taler om et ægte Gudsbegrundet håb for hverdagen og for fremtiden. Findes det mon også?

Har du tænkt over, hvad Gud tilbyder os af håb for dagen i dag? For det er faktisk dét, som de fleste mennesker dybest set er interesserede i. Fx din nabo eller din kollega. Vi ved jo godt, at det går dårligt mange steder, det er ikke dér, nyheden er.

Så måske skulle vi starte med at spørge Gud om hans planer i en tid som denne, og derefter proklamere dét med vores ord? Jeg har i hvert fald besluttet, at jeg vil bringe tro, håb og fremtid med mine ord.


Artiklen fortsætter efter annoncen: