Diskrimination af kristne på bibliotek?

Af Henri Nissen Ansvarshavende redaktør
Af Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

I Holstebro fik en socialdemokratisk politiker lørdag forhindret, at der blev holdt et kristent helbredelsesmøde på biblioteket. Begrundelsen var, at der ikke måtte foregå noget religiøst i kommunens lokaler. Men er det rimeligt?

På det samme bibliotek foregår der yoga-undervisning og foredrag om fx akupunktur. Begge dele påstås at have en form for helbredende virkning – men i deres oprindelse kommer de fra sære østlige religioner, selv om de nu ofte fremstilles alene som teknikker.
Derimod er det gennem årene lykkedes for de kulturradikale at få den kristne ”religion” skubbet ud af det offentlige rum. I mange kommuner kan man ikke låne offentlige lokaler til kristne arrangementer, fordi ”det religiøse” er bandlyst, mens ateister uden besvær kan holde foredrag imod kristendommen. Det er jo ikke at være lige for loven.
Også på andre områder i samfundet, anser man ikke ”det religiøse” for at være noget seriøst. Derimod giver man statstilskud og stor opbakning til ateister, der under dække af kultur og kunst modarbejder kristendommen.
Det er ikke at være lige for loven. Og det skal vi ikke acceptere. Religionen skal tilbage i det offentlige rum. Skriv til de lokale politikere, at de ikke må diskriminere din tro!

Nu blev helbredelsesmødet så flyttet til et kristent center, og den lokale avis kunne fortælle om, at der skete 15 helbredelser den aften. Hvis den politiker, som kaldte den kvindelige prædikant for en ”kvaksalver”, har ære i livet og respekt for vælgerne, burde hun nu trække sine nedsættende ord tilbage og bede de kristne om undskyldning.
Det er vigtigt, at vi kristne borgere fastholder ytringsfriheden og forsamlingsfriheden i disse år, hvor ateisterne kører en målrettet hetz imod det, de ikke forstår.
Men det er også vigtigt, at vi kristne er fornuftige nok til ikke på forhånd at love helbredelse (hvorved man kan beskyldes for kvaksalveri). Det er bedre blot at inviterer til foredrag om åndelig/alternativ helbredelse, hvilken ingen vel kan protestere imod. Og skulle nogen så komme for skade at blive helbredt, så er de helbredte nok ikke kede af det.