Englevinger

s7_debatMogens Albrechtsen
Fagotvej 50
4700 Næstved

I Udfordringen den 15.10.2015 finder vi en beretning om en ung piges oplevelse af, hvordan hun efter sin mors død kom ind i en stor sorg over tabet af sin mor.
Hun gik derfor til sorgterapi, og under en af disse konsultationer, oplevede hun – men også terapeuten – at hendes mor pludselig stod i lokalet og talte til hende. Pigen lagde mærke til, at hendes mor havde hvide englevinger på ryggen.
Nu kan vi kristne komme ud for meget svære situationer her på jorden, og hvor vi kan være meget sårbare. Men det, vi kommer ud for, må vi måle med, hvad Bibelen, Guds Ord, har at sige om disse situationer.
Intetsteds i Bibelen fortælles der om mennesker, der har vinger på ryggen. Heller ikke Moses og Elias, da de besøgte Jesus på det såkaldte Forklarelsens Bjerg.
Jesus lærer os, at i opstandelsen hverken gifter man sig eller giftes bort. Ægteskabet er ophørt, for vi kan jo ikke mere dø, men vi kommer til at leve SOM engle i Himlen, da vi er Guds Børn. Men vi bliver ikke til engle, da vi er skabt og født som mennesker (Luk. 20,35).
Terapeuten bekræfter oplevelsen, men siger også om sig selv, at det var hende, der via en særlig evne, som hun er i besiddelse af, fremkaldte oplevelsen. Denne udtalelse giver stof til eftertanke og varsomhed. I den åndelige verden er der mange farer og faldgruber.
Engle kan have vinger (Es. 6,2), men at mennesker får vinger i opstandelsen fra de døde, siger Bibelen intet om.