Ved danskerne hvad de svarer på?

s4_Stig Grenov fotograf Peter Dahlerup SO515_1Stig Grenov
KD’s Landsformand
Erantisvej 2
2970 Hørsholm

6 ud af 10 finder det positivt, at antallet af DOWNs syndrombørn falder. Men ved danskerne, at kommuner med slunkne kasser nærmest pr. automatik afslår den mest elementære hjælp til forældrene? At den lægefaglige rådgivning ofte tegner et forvrænget billede af et ubærligt liv for barnet og dets forældre? Og at børnene fjernes, uden at forældrene har haft kontakt med mennesker, der ved hvad det vil sige at have børn med DOWNs?
Teknikken vil udvikle sig uhæmmet de kommende år, så børn med alt fra turette til asperger kan identificeres på et stadigt tidligere tidspunkt i graviditeten. Også de kan sorteres fra før fødslen. Har 60% af befolkningen virkeligt sagt ja tak til den udvikling?
Det er lidt for let som udenforstående at klappe i hænderne over det faldende antal. Bag hver afbrudt graviditet står der et forældrepar, der burde have støtte og reel oplysning, før man kan tale om nogen form for valgfrihed. Bag hver fjernelse er der en kvinde, der langt henne i graviditeten skal gennemgå et indgreb på egen krop. Hun skal leve med det moralske ansvar for at have afbrudt sit eget barns liv. Alt for ofte går parret fra operationsstuen hjem til tomheden.
KristenDemokraterne kæmper for at opstille de nødvendige alternativer. Når vi mener, at alle børn har ret til livet, er vi også pligtige at yde den sociale støtte og hjælp, der skal til, for at ægteskabet ikke bryder sammen, og at der bliver plads til at tage sig af evt. søskende.
Intet parti på Christiansborg har støttet KDs krav om obligatorisk rådgiving og oplysning og kontakt til berørte handikaporganisationer før en evt. abort. Spørgsmålet er, om det er for at beskytte barnet mod lidelse, for at beskytte forældrene, eller for at spare samfundets merudgifter til dem, der ikke passer ind i normen.