Europamissionen: ’Skriv til udenrigsministeren om Tyrkiets støtte til IS’

EU vil give Tyrkiet 22 mia. kroner for at begrænse den flygtningestrøm, som landet selv bidrager til ved at støtte IS, som forfølger kristne, skriver Dansk Europamission.
Tyrkiet har åbnet sin grænse til den del af Syrien, som Islamisk Stat kontrollerer, så anslået 25.000 udenlandske krigere, herunder indtil videre 120 fra Danmark, har kunnet tilslutte sig IS’ voldelige kamp i Irak og Syrien. Samtidig tjener IS mellem 6,8 og 27,3 millioner kroner om dagen på salg af olie – og det meste smugles ud via Tyrkiet. Dermed kan IS sikre velfærd til sine indbyggere og tiltrække udenlandsk arbejdskraft, herunder krigere, skriver Samuel Nymann Eriksen i en nyhedsmail fra Dansk Europamission.
På den baggrund opfordrer han danskere til at sende en høflig email til Danmarks nye udenrigsminister, Kristian Jensen. ”Bed ham arbejde for, at Tyrkiet vil hindre udenlandske krigere i at rejse ind i Islamisk Stat. Hans e-mail er: udenrigsministeren@um.dk”, lyder opfordringen. Samtidig minder Europamissionen om, at regeringsgrundlaget netop nævner, at regeringen vil hjælpe forfulgte kristne.