FN støtter palæstinensisk krav på jødiske helligsteder i Israel

UNESCO har for nylig erklæret, at Patriarkernes Grav i Hebron og Rakels Grav i Betlehem nu tilhører palæstinenserne. Men det er et forsøg på at omskrive historien, mener israelerne.
– Det er et arabisk og palæstinensisk forsøg på at ændre historien og lade som om disse steder, der er hellige for jødedommen og har været det i tusinder af år, i virkeligheden er palæstinensiske eller muslimske helligsteder, siger Emmanuel Nahshon, som er talsmand for Israels udenrigsministerium.
Et forslag om at erklære Vestmuren palæstinensisk er foreløbig blevet afvist. Men Nashon tror, at sagen bliver genoptaget senere.
– Selv for en organisation som UNESCO, som er blevet en marionetdukke i palæstinensernes hænder, er der en grænse for, hvad man kan gøre. Men jeg tvivler ikke på, at de vil prøve igen, siger Nahshon.
UNESCO udtaler sammen med erklæringen en beskyldning for ’israelsk aggression’ på Tempelbjerget, selv om bl.a. CBN News kan dokumentere, at det var palæstinensere, der angreb politi og besøgende på stedet, skriver Christian Headlines.