Kristne politikere fra 18 lande støtter Israel

22 politikere fra 18 lande besøgte Israel under løvhyttefesten. De overrakte en støtteerklæring til sikkerhedsminister Gilad Erdan.  Foto: KCAC UDF 2 Rami Levy, som eier supermarkeder over hele Israel, hilser på riksdagsmedlem Peter Östman fra Finland.  Supermarkedkjeden har både jødiske og arabiske arbeidere. Begge folkegruppene benytter butikkene. Rami Levy støtter også nybyggerne i Judea og Samaria. UDF 3 Josh Reinstein er direktør for Knesset Christian Allies Caucus. UDF 4 Parlamentarikerdelegasjonen fra Europa ble ledet av Bastiaan Belder fra Holland.
22 politikere fra 18 lande besøgte Israel under løvhyttefesten. De overrakte en støtteerklæring til sikkerhedsminister Gilad Erdan.
Foto: KCAC
UDF 2
Rami Levy, som eier supermarkeder over hele Israel, hilser på riksdagsmedlem Peter Östman fra Finland. Supermarkedkjeden har både jødiske og arabiske arbeidere. Begge folkegruppene benytter butikkene. Rami Levy støtter også nybyggerne i Judea og Samaria.
UDF 3
Josh Reinstein er direktør for Knesset Christian Allies Caucus.
UDF 4
Parlamentarikerdelegasjonen fra Europa ble ledet av Bastiaan Belder fra Holland.

I alt 22 parlamentsmedlemmer fra 18 lande deltog på Israel Allies Foundations årlige konference i Jerusalem under løvhyttefesten.

Rigsdagsmand Peter Östman fra Kristdemokraterne i Finland var den eneste repræsentant fra Norden.
– Dette er min anden periode i den finske rigsdag. Helt siden jeg blev valgt ind for første gang, har Israel-sager ligget mig på hjerte, sagde Östman, som også er leder for den israelsk-finske venskabsforening i den finske rigsdag. Han sagde, at det derfor er hans pligt at komme til Israel.
Jeg er ked af, at der ikke er nok støtte for Israel. Europa siger, at de må være neutrale, men sådan som de optræder nu, er de ikke neutrale. De fleste medlemsstater i EU er mere pro-palæstinske end pro-israelske, siger Östman.

Besøg i Judæa og Samaria

De delegerede hos Israel Allies Foundation besøgte også Judæa og Samaria. På listen stod blandt andet Rami Levys supermarked i Sha’ar Binyamin, som har både arabiske og jødiske medarbejdere, fortalte Östman til Arutz 7.
– Vi har virkelig nydt vort ophold her, sagde Östman, som også havde hustruen Katarina Margareta Östman med.

Støtteerklæring til Israel

Delegationen blev ledet af nederlænderen Bastiaan Belder, som er medlem af EU-parlamentet. Deltagerne udformede en resolution, hvor de utvetydigt erklærede støtte til, at det jødiske folk må leve i fred, tryghed og sikkerhed i landet Israel og i deres udelte hovedstad, Jerusalem. De anerkendte også den historiske og åndelige betydning, som Israels land og Jerusalem har for det jødiske folk.
Resolutionen blev givet til sikkerhedsminister Gilad Erdan, som også er chef for kampen mod BDS-bevægelsen, som går ind for boykot, opgivelse af investeringer og sanktioner mod Israel.
”Staten Israel er det største mål for BDS-bevægelsen. Delegitimiseringen og dobbeltstandarden rettes kun mod Israel, det jødiske folks nationalstat. Det er umoralsk, uretfærdigt og minder om den antisemittiske retorik, som blev brugt mod det jødiske folk i tidligere tider”, hedder det i resolutionen.
Politikerne bad deres respektive regeringer om at støtte Israel.
Der var repræsentanter fra Storbritannien, Italien, Slovakiet, Nederland, Grækenland, Ungarn, Tjekkiet, Finland, Canada, Syd-Afrika, Uganda, Guatemala, Uruguay, Den Dominikanske Republik, Brasilien, Chile og Paraguay.
Konferencen varede fra 29. september til 1. oktober. Den blev støttet af Verdens jødiske kongres (WJC) og Den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalem.