Hvordan er troen hos USAs præsidentkandidater?

Mike Huckabee er en slags ’Kong David’, vurderer en konservativ gruppe i USA.
Mike Huckabee er en slags ’Kong David’, vurderer en konservativ gruppe i USA.

Republikaneren Mike Huckabee scorer topkarakter, mens bl.a. Hilary Clinton dumper, når det gælder kristen tro og troværdighed.

Der er stor fokus på kandidaternes tro og værdier i den aktuelle amerikanske præsidentvalgkamp. En konservativ gruppe har vurderet kandidaterne.

Gruppen American Christian Voting Guide (ACVG) med pastor Steven Andrew i spidsen har lavet en liste over kandidaterne baseret på deres tro og kristne værdier. Ifølge denne liste står Mike Huckabee til at få A (topkarakter), mens Donald Trump, Carly Fiorina, Marco Rubio, Jeb Bush, Chris Christie, Hilary Clinton og Bernie Sanders alle får dumpekarakteren F.

Bibelske kriterier

ACVG har vurderet kandidaterne ud fra følgende bibelske standarder:
1. Er det en kandidat, som frygter Gud?
2. Kæmper kandidaten for religionsfrihed?
3. Står kandidaten fast på, at der findes Gud-givne rettigheder?
4. Er kandidaten til at stole på?
5. Hader kandidaten uretfærdighed?
En ny ’Kong David’?
Steven Andrew begrunder de fem krav med bibeltekster fra bl.a. 2 Sam. 23:3 og 2 Kor. 6:14-18.
– Vi må angre, hvis vi har stemt efter, hvor meget man kan tjene eller hvad der er populært. De ting vil aldrig gøre USA til et stort land.
Mike Huckabee er den kandidat, der kommer tættest på en ’Kong David’, som var manden efter Guds hjerte. David gjorde Guds vilje, og derfor velsignede Gud Israel, forklarer Andrew.
De fleste af præsidentkandidaterne hævder, at de er troende. Men mange ser fx den omstridte Donald Trumps udtalelser om sin tro som politisk motiverede.

Sammenlignes med forfatningens fædre

I listen over præsidnetkandidaternes tro og troværdighed sammenlignes de med den amerikanske forfatnings fædre. Disse fædre sætter dermed normen med et A+. De tre bedst placerede blandt de nye præsidentkandidater efter Mike Huckabee er Rand Paul, som scorer et ’B’ samt Ben Carson og Ted Cruz, der begge får et ’B-’. Disse fire er alle republikanere.