400 fik ’a grander vision’ på GLS

Nete Kaasen giver et glimt af, hvad der foregik på Global Leadership Summit 2015 i København i weekenden. 

Af Nete Kaasen

Det er fredag morgen på Drejervej i Københavns nordvestkvarter. I foyeren i Københavns Kulturcenter summer snakken livligt.

Nogle ser lidt afventende ud, som om de ikke helt ved, hvad de er gået ind til, mens andre bevæger sig hjemmevant rundt og taler med forskellige, og i flere grupper kan man høre begejstrede fortællinger om Chicago. Alle venter de på, at dørene til årets første danske Global Leadership Summit åbnes.
Global Leadership Summit er verdens største lederskabskonference, der hvert år afholdes i august i Chicago. Konferencen afholdes af Willow Creek Association, der for 40 år siden udsprang af den amerikanske Willow Creek Church. Konferencen overværes i Chicago af 16.000 fra hele verden, og samtidig livestreames konferencen til værtsbyer over hele USA.
Efter to intense dage udvælger de forskellige deltagende lande de sessioner fra konferencen, der passer bedst til deres publikum, hvorefter konferencen spreder sig til resten af verden, og dette års konference vil samlet set blive overværet af mere end 260.000 på verdensplan.

Det uhåndgribelige lederskab

Lige godt 400 har købt billet til konferencen i København. Den kristne DNA fornægtes ikke, og da dagens første taler, præst og grundlægger af GLS Bill Hybels, toner frem i knivskarp kvalitet på de store HD skærme, indleder han sin tale med at understrege, at alle deltager med hver deres udgangspunkt. Nogle har et mere indgående forhold til troen end andre, men fælles for alle er ønsket om at gå foran mod noget bedre. Derfor er omdrejningspunktet på GLS ikke troen, men lederskabet og hvordan vi bliver bedre til at gå foran.
Hybels tale om de mere uhåndgribelige og personlige sider af lederskabet lægger et solidt grundlag. Her er ingen højtflyvende teorier eller tørre tal. Lederskab handler om mennesker, så det gør talerne også.

Bestseller-forfatter

Dagens næste taler er Jim Collins, der forsker i lederskab og har fungeret som formand for studier i ledelse på USA’s militærakademi West Point. Med en knivskarp og alligevel varm og personlig fremlæggelse af sine syv bedste råd til at blive en god leder, understreger han det høje niveau. Man sælger ikke 10 mio. bøger om lederskab, med mindre man har noget brugbart at sige.

Hillsong – og Pixar

Dagens øvrige talere tæller Brené Brown, der er forskningsprofessor, og hvis TED Talk om styrken i sårbarhed er set af mere end 22 mio., Ed Catmull der sammen med bl.a. Steve Jobs grundlagde Pixar Animation og i dag også er præsident for Disney Animation.
Sidst men ikke mindst er grundlæggeren af Hillsong Church, Brian Houston, i en samtale med Bill Hybels, også om Danmark. På Bills spørgsmål om, hvorfor Brian dog har valgt at starte en kirke i fx Danmark, hvor mindre end 1,5% af befolkningen går i kirke, svarer han, at som en person, der virkelig tror på kirkens styrke, er han nødt til at bevise, hvad kirken kan udrette.
Et eller andet gør Hillsong rigtigt, for kirken spreder sig verden over, og inden længe har en Hollywoodproduceret film om Hillsong-fænomenet premiere.

A Grander Vision

Konferencens anden dag starter ud på samme sted og samme måde som den første. En summen af mennesker i Kulturcenterets foyer. Men noget er alligevel forandret. Snakken. Stemningen. Der er en ny energi. Som om deltagerne er smeltet sammen med det, konferencen i virkeligheden er: Et fællesskab. En vision om noget større. A Grander Vision.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kundeservice på Ritz

Første taler er noget så opsigtsvækkende som en tysker med humor. Horst Schulze er CEO for Capella Hotelgruppen og tidligere direktør for Ritz Carlton.
Han har et ualmindeligt skarpt syn på enestående kundeservice, og uden manuskript holder han en kraftfuld, varm og vedkommende tale, der får gæsterne i salen ud på kanten af stolen.
Schulze fortæller, hvordan de på deres hoteller holder lange ansættelsesprocesser for alle grupper af ansatte, både opvasker og stuepiger. De skal føle, at de er vigtige. De skal vide, at hotellet ikke fungerer uden dem. De skal have en klar fornemmelse af, at de er uundværlige og med deres tilstedeværelse er en del at noget, der er meget større, nemlig at give andre mennesker en fantastisk oplevelse.

”Jeg er bare chefen”, slutter Schulze sit foredrag. ”Ingen opdager, når jeg ikke kommer på arbejde”.

Noget tyder på, at den tyske hoteldirektør har ramt hovedet på sømmet, for han indkasserer et larmende bifald. Pyt med, at han ikke er til stede i salen til at tage æren. Det var budskabet, folk klappede af.

At modtage kritik

Sheila Heen har tilbragt to årtier med at forske i forhandling og svære samtaler på Harvard Law School. Hun overtager skærmen med gode råd til, hvordan vi lærer at modtage feedback. Ikke give, men modtage feedback, og bruge den konstruktivt.
Hun efterfølges af Liz Wiseman, der opfordrer til at være en nybegynder hver dag for hele tiden at kunne tilgå sin ledelsesform med friske øjne.
I pausen mellem to af dagens foredrag indtager den amerikanske præst og repræsentant for Willow Creek Association, Michael Simone, scenen. Ved hver konference verden over opfordres deltagerne til at donere et beløb, der kan sikre, at fattige i udviklingslandene også kan deltage på GLS. Simone fortæller, at han på sit seneste besøg i Afrika lovede den lokale præst, at han ville se, om ikke der kunne samles penge ind til at få 100 fra menigheden med på GLS i deres værtsby.
Derfor var det også en imponeret Marianne Riis, præst ved Kirken i Kulturcenteret, der lidt senere gik på scenen og meddelte, at der var indsamlet lige knap 60.000 kr. Nok til at sende lidt mere end 900 på GLS i Afrika.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mega-kirker

To karismatiske præster får lov at levere dagens to sidste taler. Først den nigerianske præst og leder af Daystar Christian Church i Nigeria, Sam Adeyemi, der på sin egen charmerende facon hver uge trækker mere end 25.000 til kirken, og til sidst Craig Groeschel, der har grundlagt LifeChurch.TV, der spreder sit budskab over hele verden via tv, internet og apps.

Den kommende fredag-lørdag, d. 30. og 31. oktober, gentages programmet i Aarhus.

s9_Amalie Hartvig MunkAmalie Hartvig Munk er 20 år og er med på GLS for første gang:
”Jeg er med, fordi jeg er ansat i Karlslunde Strandkirke som Gi’ et år-medarbejder i kirkens ungdomsarbejde. Her er jeg med til at planlægge og lede arbejdet og at opmuntre de unge i deres tro.
Det er første gang, jeg er med, og det er så fedt, at der her på konferencen er så mange forskellige personer i alder, baggrund og erfaring.
Jeg vil særligt tage det med, som Sheila Heen fortalte om, hvordan man kan modtage positiv og negativ feedback. Jeg tror, at der er mange, der kæmper med, hvordan man skal modtage kritik på en konstruktiv måde ind i det, de laver til hverdag. Horst Schultzes fortælling om service var utrolig spændende. Uanset hvilket erhverv man er i, så skal man drage omsorg for folk, både medarbejdere og kunder. For Jesus drog omsorg for mennesker, uanset hvem de var, og hvor de var henne i deres liv.
Jeg kan varmt anbefale at tage med på konferencen, hvad enten man i mange år har været leder, eller man slet ikke har noget med lederskab at gøre, for man kan bruge rigtig meget af det i sit eget liv.”

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

 

s9_Claus BrendstrupClaus Brendstrup på 48 år er med på konferencen for første gang.
”Jeg er virkelig blevet flyttet til et højere niveau ved at være med på konferencen. Talerne har været utrolig kvalificerede formidlere og dygtige til at få skåret ind til benet; til dér, hvor man kan genkende sig selv og dér, hvor man som leder gerne vil udvikle sig.
Jeg er her sammen med ledergruppen fra Adwiza, som er et software-udviklingsfirma i Albertslund. Det er vores chef Søren Hartig, der har inviteret os, efter at han har været i Chicago i august måned og set konferencen live.
I vores ledergruppe har vi en ambition om at blive bedre ledere individuelt, men også i fællesskab. Så vi tror og håber på, at oplevelserne på konferencen kan styrke vores fælles platform med friske begreber. Konferencen har på alle måder været godt tilrettelagt, og jeg var særlig glad for, at der var indlagt procestid, hvor man kunne reflektere selv. Man kunne også diskutere med kollegerne fra sin egen gruppe og derigennem få en fælles oplevelse. Det har været godt, for vi fra ledergruppen er jo forskellige og har forskellige styrker. Jeg regner bestemt med, at jeg skal med på GLS igen næste år!”