Per på Papua New Guinea

Per Hyldgaard inviterer til at gå frem og overgive sit liv til Jesus Kristus, og de lokale beboere i Bololo flokkes ved platformen. Bagefter noteres deres navne, og de kontaktes af de lokale kirker.
Per Hyldgaard inviterer til at gå frem og overgive sit liv til Jesus Kristus, og de lokale beboere i Bololo flokkes ved platformen. Bagefter noteres deres navne, og de kontaktes af de lokale kirker.

Det danske team fra Gospel Outreach oplevede en fantastisk åbenhed for på Papua New Guinea. Her fortæller Lisbeth Hyldgaard om sine indtryk fra det farverige land nord for Australien.

Af Lisbeth Hyldgaard

– De blev stående, selvom regnen silede ned, og de var gennemblødte af vandet. Paraplyerne var oppe og havde taget det værste, men mange stod uden læ og blev bare stående drivvåde og småkolde, som de var.

De havde ventet længe, både på regnen, men også på kampagnen med ”den blege mand”, der stod på platformen og talte.
Der havde aldrig været et sådant møde i deres by, og tusinder var mødt frem for at se nærmere på dette.
Vi er i byen Bulolo i det vestlige Papau New Guinea (PNG) i bjergene. Byen og oplandet har ca 50.000 indbyggere og havde indtil for nyligt været plaget af voldsomme etniske sammenstød, hvor mange var blevet dræbt og lemlæstet.
Det var en by, som trængte til denne kampagne, og det vidste de godt.

Enhed blandt de kristne

Kirkerne i byen havde fundet enhed og bedt intenst for byen og for, at denne kampagne vil blive et vendepunkt.
Den sidste uge op til kampagnen havde der været bøn på pladsen hele døgnet rundt! Jo, de vidste godt, at nu var det tid for deres by til at få besøg af Jesus!
Og deres bøn blev hørt!

5200 tog imod Jesus

Godt 5200 mennesker gav respons på frelsesbudskabet under de 4 aftener, kampagnen kørte. Langt langt flere end de kristne havde turde håbet på, men folk var sultne.
Sultne efter Guds Ord og sultne efter at se hans kraft manifestere sig.
Flere end 15.000 mennesker havde været på pladsen i løbet af kampagnen. Flere kom igen aften efter aften, de ville se mere! Byens ”bøller” var nogle af dem, der blev frelst den første aften, og de var her igen. Ikke for at lave ballade, men for at høre mere om ham Jesus!

Blind blev seende

Og nu stod de her i regnen den sidste aften og oplevede Guds Ord blive levende, som da den gamle mand, der havde været blind i 19 år, med glæde strålende ud fra hele sit ansigt berettede, at han nu kunne se!
Sønnen kom op på platformen sammen med sin far og kunne bevidne at det var rigtigt nok!
Den gamle mand stod smilende og nød hvert et genvundet synsindtryk i fulde drag!
Sønnen, der var helt rød i munden på grund af den stimulerende, opkvikkende betelnød, mange tygger dagen lang, smilede også over hele ansigtet.
Pludselig kom moderen også op på platformen og kunne fortælle, at hun nu ikke havde brug for sin stok til at gå med mere!
Jesus havde helbredt hende også, og nu var smerterne væk.
Der var ren glæde i den lille familie, som tydeligvis bar præg af ikke at have nogen kristen baggrund. Jesus havde været på besøg!

Dansk-guinesisk par

Kampagnen var et resultat af et samarbejde mellem Gospel Outreach og YWAM (Youth With A Mission) på PNG.
YWAM er i denne del af verden ledt af det indfødte/danske par Winterford og Lone Barua, som i mange år trofast også har ledt YWAM-basen på øen. Det var nummer to kampagne, Gospel Outreach havde holdt på PNG, og begge gange har der været stor respons og mange mirakler.
Så Gud er i bevægelse på denne ø, hvor det stærkt muslimske Indonesien er naboland.
I dagtimerne blev der holdt seminar, hvor de danske teammedlemmer underviste ledere og pastorer i forsat at holde fanen højt og være klar til at modtage alle de nyfrelste i deres kirker.
Igen kunne vi tydeligt mærke denne hunger efter Gud og efter Helligåndens kraft, så det var nemt at forkynde og undervise disse kristne. De slugte hver en opfordning og udfordring!
De fik set på antal og respons af de nyfrelste, med egne øjne, hvad enhed og forbøn har af virkning for sådan en kampagne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Denne krumbøjede kvinde kunne igen rette sig ud.
Denne krumbøjede kvinde kunne igen rette sig ud.
Krumbøjet kvinde

Den gamle blinde mand var bare en af flere, der fik deres syn igen. Flere oplevede, at Jesus rettede deres rygge ud igen, så de kunne gå igen og ikke havde smerter.
Især en lille ældre dame gjorde indtryk, da vi alle havde bemærket, hvor krumrygget hun var, da hun kom til mødet, men efter forbøn stod ret op og var glad! Ikke flere smerter i ryggen. Og hun kunne både gå og bøje sig uden problemer. Det var, som om Lukas 13 v. 10-14 om den krumbøjede kvinde, som Jesus helbreder, blev levende. Da hun gik ned fra platformen, blev hun mødt af sin mand, der havde smidt sine stokke, så han nu kunne gå normalt uden smerter. Al ære til Gud!

Tumor forsvandt

En ung kvinde oplevede, hvordan en tumor på størrelse med en stor grapefrugt, der havde generet hende i flere år, pludselig forsvandt under forbøn, og hun viste stolt sin flade mave frem!

Lamme kunne gå igen

En af aftenerne kom en ung mand op på platformen. Han så lidt genert ud og gik lidt usikkert frem og tilbage på platformen. Nogle venner havde båret ham til kampagnen, men nu gik han selv! Han havde ikke kunnet bruge sine ben, siden han som spæd var blevet vaccineret, og noget var gået galt der, men nu kunne han gå igen – efter 15-20 år!
Hans søster var med på platformen og bekræftede, at Jesus havde gjort et mirakel i broderens liv.
En anden ung mand kom også gående med sin mor på platformen. 19 år gammel var han. Han var meget tynd og havde ikke været i stand til at stå eller gå selv i flere år, men nu tog han de første vanskelige skridt selv! Hans muskler og sener var i gang med at blive repareret af Jesus; den store læge.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alt i alt en kratfuld kampagne med al ære til Gud!

Tak til Udfordringen og dens læsere for forbøn og økonomisk støtte. Alle har medvirket til høsten!

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: