Ingen asyl til kristne flygtninge

Kristne får ikke asyl i USA, fordi de ikke kan være i fred på FN flygtningelejre, mener tidl. ærkebiskop George Carey.
Kristne får ikke asyl i USA, fordi de ikke kan være i fred på FN flygtningelejre, mener tidl. ærkebiskop George Carey.

Nye statistikker viser, at der sker en ’utilsigtet diskrimination’ af kristne flygtninge i USAs flygtningeprogram. Kun to procent af de syriske flygtninge i USA er kristne mod 96 % muslimer.
Det skriver Christian Today.
USAs flygtningepolitik følger anbefalinger fra FNs flygtningelejre mht. hvem, der skal have adgang til USA. Men kristne på flugt i Syrien og Irak vil typisk søge at undgå flygtningelejrene, hvor de ofte bliver udsat for diskrimination eller vold.
– Man finder ikke kristne i FN-lejrene, fordi de er blevet angrebet og stemplet af islamister og drevet ud fra lejrene. De kristne søger i stedet tilflugt i private hjem, i kirkebygninger samt hos naboer og familie, siger den tidligere ærkebiskop af Canterbury, Lord Carey.
Siden konflikten i Syrien startede i 2011, har over 2200 muslimer fået asyl i USA mod kun 53 kristne syrere.
Efter terrorangrebene i Paris har der været øget kritik af USAs flygtningeprogram. Mange frygter, at islamister kommer ind i Vesten forklædt som flygtninge. Den republikanske præsidentkandidat Jeb Bush har anmodet om, at der kommer mere fokus på at modtage forældreløse børn og kristne flygtninge.
Men præsident Obama vil ikke ændre noget og fastholder, at det er ’uamerikansk’ at diskriminere mod muslimer.