Fangekoret siger farvel med realease af ’Egon Olsens Vej’

Fangekoret og korleder Louise Adrian håber at kunne fortsætte i fængslet på Falster efter deres flytning fra Vridsløselille.
Fangekoret og korleder Louise Adrian håber at kunne fortsætte i fængslet på Falster efter deres flytning fra Vridsløselille.

Fangekorets fjerde og nye cd, der udkommer den 3. december, er et farvel til Vridsløselille Statsfængsel, der står til lukning i 2017.
Koret har brugt de sidste 3 år på at skrive og indspille de 16 nye sange på cd én. Igennem sangene får man kendskab til mange facetter af fængselslivet, og det er ikke letkøbte erfaringer, der bliver sunget ud i æteren.
Fangekoret har sunget 500 koncerter i fyldte kirker siden Direktoratet for Kriminalforsorgen i 2005 lavede særlige udgangsregler for det unikke kor, der er blevet kaldt ’Kriminalforsorgens mest resocialiserende projekt’. En af de indsatte har udtalt om korleder og initiativtager Louise Adrian: ”Hun ene og alene fraholder mig ved sin brænden for fangekoret fra at begå ny kriminalitet. Jeg frygter den dag, jeg ikke kan være en del af fangekoret mere”.
Sangen og musikken har fået en fantastisk plads i korsangernes liv, og flere fortsætter mange år efter løsladelsen. I disse år er man i gang med at bygge et moderne topsikret fængsel på Falster, hvor Fangekoret håber på at kunne fortsætte musik og koraktivitet, der skaber selvværd, glæde, håb og engagement til gavn for såvel de indsatte som deres pårørende og som giver publikum et kendskab til en ukendt verden.