Fuld af tillid

Af Cecilie Skovgaard-Holm Udsendt som volontører  af Impact
Af Cecilie Skovgaard-Holm
Udsendt som volontører
af Impact

Carlos kommer løbende med udstrakte arme og råber ”Tia!”, det, han kalder alle volontørerne, der hjælper til i den gruppe, han er tilknyttet. (Tia betyder ”tante” på spansk).

Han har aldrig set mig før, og alligevel har han åbenlys tillid til blot at falde direkte i min omfavnelse. Jeg kunne have været hvem som helst, men Carlos stoler på, at jeg vil ham det bedste. Ligesom alle de andre medhjælpere her på børnehjemmet i Honduras.

”You are going to be at the toddlers house”, sådan lød det fra Andi, den første dag jeg var på børnehjemmet. Jeg anede ikke hvad det betød, men fandt hurtigt ud af, at min hjælp bestod i at være sammen med børn på 3-5 år.

Jeg står op kl. 5 for derefter at være sammen med omkring 25 skønne og umulige unger fuld af energi resten af dagen, 6 dage om ugen. Nogle af børnene er på stedet sammen med deres mor, som passer dem sammen med de børn, der ingen mor har. Baggrundene for deres ankomst til børnehjemmet er lige så mange, som der er børn, og de flestes historie er ikke opbyggende. Men børnene har det godt her. De får mad, til de er mætte, der bliver set film, leget og gået ture ned til farmen, hvor der bl.a. er høns, heste og grise.

Volontørernes primære opgave er at hjælpe, hvor vi kan. Smil genskaber smil, og både mødre og andre medarbejdere i ”Toddlers-house” er glade for vores tilstedeværelse. Glæden er dog størst hos børnene, som møder os storsmilende med et ”Tia!” hver eneste morgen. Det er alt arbejdet værd. De har fuld tillid til, at vi er der for deres skyld, også selvom vi er få blandt mange, der efterhånden har hjulpet til i kortere eller længere tid på børnehjemmet.

Børnenes historier er uforståeligt grumme og desværre ikke enestående i Honduras, men Gud er med på børnehjemmet, og Carlos’ skæbne blev ændret kraftigt, den dag han trådte ind bag muren hertil. Han er i dag fuld af tillid.

Ligesom børnene har tillid til os, må vi også have tillid til Gud. Møde ham hver morgen med et smil og sig ”tak, Gud”. Også selvom du ikke ved, hvad dagen vil bringe. Stol på, at Gud har styr på, hvad der skal ske, og kast dig i hans arme.