Kristne må involvere sig i samfundets problemer

Tove Videbæk har fortalt sin dramatiske livshistorie i bogen ”Tove Videbæk - en fighter.”
Tove Videbæk har fortalt sin dramatiske livshistorie i bogen ”Tove Videbæk – en fighter.”

Der er mange muligheder for at gøre en forskel, siger politikeren Tove Videbæk, som fylder 70 år.

– Det er vigtigt at mennesker med kristne holdninger ikke lukker sig inde i deres menighedslokale, men tager del i det omgivende samfund og gør deres indflydelse gældende.

Det siger Tove Videbæk, der på lørdag fejrer sin 70 års fødselsdag. Men hun har endnu ikke besluttet at forlade politik, for der er brug for kristne, der vil gøre en forskel.

Hvad skal vi gøre?

– Hvad skal kristne gøre, som gerne vil gøre en forskel i samfundet og i politik?
– Først og fremmest: Følg lidt med i, hvad der sker i samfundet.
Dernæst – involver dig, når du ser noget, som du synes bør være anderledes, eller får gode ideer til nye initiativer og love.
– Men alle kan jo ikke blive politikere…?
– Det kan man også gøre lokalt i bestyrelsen i børnehaven, skolen, idrætsklubben, seniorklubben eller hvor man nu befinder sig i sit liv. Her kan man tage ansvar og gøre sin indflydelse gældende lokalt, svarer Tove Videbæk.
– Samtidig kan man give sine holdninger og ideer videre – enten via debatindlæg i medier, og/eller via kontakt til lokale byråds-, regionsråds- eller folketingspolitikere. Politikerne vil gerne høre på mennesker fra deres lokal-område, bl.a. fordi de jo gerne vil vælges igen…!

Tag ansvar for byen

Det er vigtigt, at mennesker med kristne holdninger ikke lukker sig inde i deres menighedslokale, men tager del i det omgivende samfund og gør deres indflydelse gældende.
Man kunne måske også i sin menighed samle nogle mennesker for at bede for sin by, de lokale politikere i byråd, regionsråd eller i Folketinget. Det er vigtigt, og det er jo noget, som bl.a. Paulus opfordrer til.

Mødes med politikere

Endvidere ville det være super godt af og til at arrangere møder i menighedens regi, hvor man inviterer en eller flere politikere til at give deres holdninger til forskellige emner, som man selv har udvalgt, foreslår Tove Videbæk og fastslår, at hun ikke kun tænker på vælgermøder: – Men således, at man kan få en dialog med politikerne, så menighedsmedlemmerne ved, hvad politikerne står for og tænker, samt at politikerne bliver klar over, hvad lokale vælgere i hans eller hendes valgkreds tænker om de politiske emner.

Stil op som kandidat

Endelig kan man naturligvis melde sig ind i et politisk parti, gøre sin indflydelse gældende dér og eventuel stille sig til rådighed som kandidat til et kommende valg. Der er rigtig mange muligheder for at gøre en forskel i samfundet – også via politik.

Se også fødselsdags-interview


Artiklen fortsætter efter annoncen: