Pinsekirke fejrer 10 år som ’Multihus’

Raymond, Birgitte Marquardt og menigheden fejrede i lørdags 85 års fødselsdag for Pinsekirken Haderselv og ikke mindst 10 års jubilæum som ”Multihuset” i Sydbyen.
Raymond, Birgitte Marquardt og menigheden fejrede i lørdags 85 års fødselsdag for Pinsekirken Haderselv og ikke mindst 10 års jubilæum som ”Multihuset” i Sydbyen.

Pinsekirken i Haderslev flyttede for 10 år siden ind i den tidligere trælasthandel for at blive til et ”multihus”. Det blev fejret i weekenden.

I år er det 10 år siden, at Pinsekirken i Haderslev byttede små lokaler i en baggård ud med en tidligere trælasthandel i byens sydlige del. ”Multihuset” kalder de det.

Visionen var at blive til en synlig og åben kirke, der samtidig kunne tilbyde bydelen et ”multihus” til adskillige formål. 10 års-jubilæet blev lørdag fejret af omkring 130 mennesker – hvilket ca. svarer til det antal, som i dag er tilknyttet kirken.
Trælasten har været igennem en gennemgribende forvandling og har i dag stor mødesal med caféafdeling, 340 m2 klublokaler, indendørs skateramper, fodboldbane, beachvolley, legeplads, shelters og bålplads. Noget bl.a. Sydbyens børn og teenagere nyder godt af, når Multihusets klub holder åben hver eftermiddag fra kl. 15 -17.30.
Andre grupper, så som dagplejemødre og den lokale strikkeklub, har også benyttet sig af faciliteterne i huset. Kirken er desuden en aktiv medspiller i en ekstern arbejdsgruppe for Sydbyen.

Kendt i byen

– Vi har oplevet, at vi er blevet en naturlig del af Sydbyen. De regner med os, de fleste ved hvem vi er, ikke kun som Multihuset, men at vi er en frikirke. Det, at vi har været med til at arrangere fx. Skt. Hans og Sydbymarked gør, at vi har et rigtig godt forhold til vores naboer. De kender os, fortæller Birgitte Marquardt, gift med kirkens præst og de sidste 5 år med-pastor i kirken.
– Jeg ville egentlig ikke det her, fortæller Raymond Marquardt, som har været kirkens præst gennem de sidste 15 år.
– Men kirken blev rådet til at flytte, da de gamle lokaler var så små, og til min overraskelse var ledergruppen med på idéen med det samme. Jeg ville heller ikke have denne bygning, men tre damer fra kirken var overbevist om, at dette var stedet. De var kravlet over hegnet til den dengang tomme bygning og havde bedt for hele huset med håndspålæggelse. Så til sidst tænkte jeg, at jeg hellere måtte se på den. Da jeg første gang gik ind i bygningen, fik jeg den der fornemmelse ”Ja, her kan vi bo”, husker Raymond, og fortsætter:
– Vi ønsker, at tærsklen skal være lav, at det skal være let for folk at komme i Multihuset. Så udfordringen er også, hvordan vi bevarer en missional kant, så vi er klare i evangeliet, for vi ønsker ikke at gå på kompromis dér, understreger han.

Fællesskab er kernen

Pinsekirken i Haderslev har eksisteret i 85 år. Præsteparret er enige om, at fællesskabet og familieånden er det centrale i menigheden og har været det fra startet af.
– Kirken vokser, og så er det en opgave for os at bevare det dna og bringe familiefølelsen videre. Vi var 70 i kirken, da vi flyttede, nu er vi omkring 130. Men det er fantastisk, når man ser, at fx de unge, som kommer udefra, griber familiefølelsen og i den grad lever i det, siger Birgitte.
– Nogle siger til mig, at det er nogle imponerende bygninger, men det er jo ikke det, der er interessant – jo, hvis det bliver brugt og fungerer efter hensigten, siger Raymond og tilføjer:
– Forestillingen om et Multihus er blevet til virkelighed langt hurtigere end forventet. Jeg havde troet, at vi først efter 10 år skulle i gang med at gøre stedet tilgængeligt for bydelen, men det skete i omvendt rækkefølge. Og nu er vi sultne efter at se endnu mere ske, slutter et enigt og glad præstepar efter dagens festligheder.