Jule-kunst hjælper flygtningebørn på Sinjar-bjerget

Karsten Auerbach maler i år et julemaleri for at samle ind til  flygtningebørn i Nordirak.
Karsten Auerbach maler i år et julemaleri for at samle ind til flygtningebørn i Nordirak.

Igen i år vil den fynske kunstner Karsten Auerbach holde jule-kunstauktion til fordel for en god sag. Denne gang går pengene til børnene blandt de fordrevne yazidier på Sinjar- bjerget i det nordlige Irak.
Den lille religiøse minoritet yazidierne måtte sidste år flygte op på bjerget for at undslippe Islamisk Stat. Der bor stadig 25.000 i lejre oppe på bjerget.
Ud over selve krigshandlingerne har mange af børnene været vidne til, at børn og voksne, som ikke lod sig tvangsomvende til islam, blev halshugget, levende begravet, voldtaget eller solgt som slaver. Mission Øst er en af de 12 organisationer, som med bidrag fra TV2 og DR’s HjælpNu indsamling i september nu opretter sit andet ”børnevenlige område” i flygtningelejren på bjerget. Det er dette formål, som Karsten Auerbach støtter med sin kunst i år.
– Mission Øst er et godt valg. De er ikke større, end at de kan holde omkostningerne til markedsføring og administration helt nede på under en tredjedel af, hvad tilsvarende organisationer bruger. Og så glæder det selvfølgelig mit kunstnerhjerte, at tegning og maleri er en fast bestanddel af de psykosociale programmer, som de traumatiserede børn tilbydes på centret, udtaler kunstneren.
Man kan se billedet samt følge og deltage i årets jule-kunst-auktion på www.auerbach-art.dk