Kristne er de mest forfulgte i verden

Verdensranglisten viser, hvor troen koster mest. Øverst på listen står Nordkorea, Somalia og Irak. Sådan læses kortet: Sort markerer Absolut forfølgelse. Rød: Ekstrem forfølgelse. Orange: Alvorlig forfølgelse og Gul: Moderat forfølgelse. Se mere på www.forfulgt.dk/forfoelgelse/verdensranglisten.
Verdensranglisten viser, hvor troen koster mest. Øverst på listen står Nordkorea, Somalia og Irak.
Sådan læses kortet: Sort markerer Absolut forfølgelse. Rød: Ekstrem forfølgelse. Orange: Alvorlig forfølgelse og Gul: Moderat forfølgelse. Se mere på www.forfulgt.dk/forfoelgelse/verdensranglisten.

Forfølgelsen af kristne tager til i flere lande. I 40 af de værste 50 lande, er islamisk ekstremisme hovedkilden til forfølgelsen. Men også organiseret korruption, stammefejder og ’diktatorisk paranoia’ kan være årsager til forfølgelse af kristne, oplyser menneskerets-organisationen Åbne Døre i sin verdensrangliste for 2015.

Her er det værst

De 10 lande, hvor kristne møder størst pres og mest vold, var: Nordkorea, Somalia, Irak, Syrien, Afghanistan, Sudan, Iran, Pakistan, Eritrea og Nigeria. Mexico, Tyrkiet og Aserbajdsjan er nye på top 50 listen, mens Marokko, Bahrain og Niger er faldet ud.

Islamisk pres

Selv om den voldelige islamiske jihad i Mellemøsten har domineret overskrifterne, er det ’snigende pres’ fra islamiseringen i afrikanske lande det mest påfaldende på Verdensranglisten 2015. Der spores en markant øget forfølgelse af kristne samfund i mange afrikanske stater.
Det øgede pres i afrikanske lande er tydeliggjort af, at Kenya og Djibouti er steget mest på listen. Men også Tanzania og Eritrea er kommet højere op i forhold til sidste år. Sudan, Eritrea og Nigeria er nye på top 10-listen med en betydelig højere ’forfølgelseskarakter’ end sidste år.

Nye lande på listen

Mexico er blandt de nye lande på listen.
– Når kristne forkynder fred, antikorruption og antivold, så bliver de til fjender, siger informationschef Stig Magne Heitmann fra Åbne Døre til KPK. Han nævner også, at det religiøse liv i lokalsamfundet ofte er synkretistisk, og det giver konflikter, når kristne ikke vil deltage i disse fester.

Hinduistisk vold

Verdens største demokrati, Indien, hører til landene med alvorlig forfølgelse. Indien fik en hinduistisk ekstremist som statsminister i maj 2014. Han har tidligere betegnet kristne som frit vildt, og regeringen fik hurtigt udsendt signaler om, at ikke-hinduer bør holde lav profil.
Indien har erklæret den 25. december som nationaldag. Det betyder, at kristne får svært ved at fejre julen til minde om Kristi fødsel, hedder det i rapporten.