Bandemedlemmet der blev kristen

Gabriel Salazar fortæller sin stærke livshistorie på videoen ”I am Second”. Han rejser nu verden rundt for at tale til unge om håb og tro.
Gabriel Salazar fortæller sin stærke livshistorie på videoen ”I am Second”. Han rejser nu verden rundt for at tale til unge om håb og tro.

Den ene dag var han en tyv, som brød biler op. Den næste dag holdt Gabriel Salazar bibelstudier efter skoletid.

– Min egen far forlod mig, og det eneste sted, hvor jeg fandt anerkendelse, var i banden. Indtil den dag de bankede mig, og jeg mødte Guds kærlighed i kirken.

Gabriel Salazar fra Texas fortæller sin livshistorie i videoen I am Second. Det er en beretning om svigt og en opvækst uden kærlighed. Men også en beretning om en ung mand, der blev frelst og nu formidler tro og håb til andre unge.
Det er også beretningen om en ny kristen, som så sin bibelkreds vokse fra seks til 60 medlemmer på en uge…

Far krævede abort

– Jeg tror, min far elskede min teenage-mor. Men hun ville ikke gå med til en abort, da hun ventede mig. Og derfor forlod han os. Jeg ville aldrig nogensinde kunne gøre det mod min egen søn på fem år, fortæller Gabriel på videoen med tårer i øjnene.
Gabriels egen barndom var fuld af svigt og afvisning. Først da han som teenager kom ind i en bande, kunne han endelig føle sig accepteret. Her blev han en af flokken ved at bryde ind i biler og stjæle fra folk.

Smadret af banden

Tyverierne var én ting. Men da Gabriel nægtede at banke et andet bandemedlem, vendte hans nye ”venner” sig imod ham. De slog og sparkede ham, så han fik brækkede ribben, en flækket læbe og løse tænder. Herefter blev han frosset ud af banden.
Og så var det slut med bandelivet. I stedet gik han til et ungdomsmøde i sin mors kirke – og undrede sig over al den kærlighed og glæde, han oplevede hos folk der.

Prædikede i skolen

På ungdomsmødet oplevede Gabriel både kærlighed og accept. Folk sang og bad og klappede.
– Først tænkte jeg: Det er jo vanvittigt, det her. Hvordan kan de mennesker være så glade? fortæller Gabriel.
Men nu var han blevet misundelig. Dét her ville han også have. Han løftede hænderne og sagde det hele til Gud. Han begyndte at græde. Ikke af vrede, men af lettelse og glæde. Han tog imod Jesus som sin frelser.
Næste dag fortalte han på skolen om sin tro – og både skolens ledere, lærere og elever undrede sig. Kunne det virkelig passe, at han var blevet så forandret?
Faktisk holdt Gabriel en hel lille prædiken i skolens cafeteria. Han fortalte sine kammerater, at der er håb, og at Gud elsker dem. Ingen af dem skulle gå rundt og lide under andres afvisning eller tænke den svære tanke: ”Er jeg bare et uheld?” fortæller Gabriel. Den slags spørgsmål får børn til at mobbe andre, for at de selv kan føle sig bedre tilpas, forklarer han.
Han startede også en bibelkreds, som på en uge voksede fra seks til 60 medlemmer.

Coach for unge

Det tidligere bandemedlem er i dag professionel foredragsholder. Han taler til ungdomsklubber og elever i skolernes ældste klasser verden over. Med omkring 150 events om året har han allerede talt til over 2 millioner unge. Han taler med humor og kærlighed om, at der er håb for hver enkelt. At de skal undgå alkohol og stoffer, ikke mobbe andre, men tro på sig selv.
Et populært spansk blad har tildelt ham førstepladsen blandt alle latino foredragsholdere med teenagere som målgruppe.

Unge ler og lærer

Hvordan reagerer tilhørerne så på det tidligere bandemedlem?
– De første 5-10 minutter er de ved at dø af grin, fortæller Gabriel Salazar. Og det er godt. Jeg har selv arbejdet med specialskole-undervisning, og jeg ved bare, at når børn ler, så lærer de noget!
Børnene ler, fordi Gabriel er så ægte og ligefrem på scenen.
– Jeg er ikke som en alien. De ser mig mere som ”onkel Gabe, der giver mig gode råd og får mig til at grine”, forklarer Gabriel.
Han fortæller, at han gerne vil fortsætte med at præge unge – ikke mindst sine egne børn – med troen på Kristus.
– Jeg vil gerne lære dem at elske Gud. Mens de vokser op, skal de vide, at de har en fysisk, jordisk far, som elsker dem og opmuntrer dem og tror på dem og gerne vil hjælpe dem. Men de skal også vide, at de har en himmelsk far, som længes efter en nær relation med dem, som elsker dem og hjælper dem og vejleder dem.
Mit hovedfokus er at plante håb og kærlighed og fighter-vilje. Jeg blev selv født som et ”uheld”, men der er et formål med mit liv, understreger Gabriel Salazar.


Artiklen fortsætter efter annoncen: