Vil du være rig?

Af Katrine Sunesen &  Malene Mosekjær Noer  Udsendt som volontørerer af Impact
Af Katrine Sunesen &
Malene Mosekjær Noer
Udsendt som volontørerer af Impact

Vores oplevelse med at være volontører kan beskrives med en linje fra dåbssangen ”Jeg har et pas i hånden”: ”Og pudsigt nok så bliver jeg netop, når jeg giver, så rig som aldrig før”.

Der findes mange forskellige definitioner på det at være frivillig, og som volontører har vi ofte overvejet vores rolle i dette. Det kan sommetider være svært at forklare, hvad vores rolle her i Filippinerne er, for uden konkrete arbejdsopgaver er det aldrig til at vide, hvad dagen byder på, men den forskellighed hver dag byder os, gør livet som volontør spændende.

Det at være volontører er for os ikke et arbejde, men vi er her for at give vores tid til børn og unge, der har brug for den, så børnene kan lege, snakke, lave lektier, græde og grine sammen med os. Vi oplever, at netop ved at give får vi så meget igen og bliver så rige på ting, som aldrig vil kunne købes for penge. Vi havde aldrig troet, at vi skulle føle os så rige ved at give, men på trods af disse børn og unges situation giver de os mere, end vi føler, at vi kan give tilbage. Det er fantastisk at få lov at mærke, at Guds kærlighed skinner igennem mennesker hele verden over – og ikke mindst der, hvor det ser allersværest ud!

Et helt konkret eksempel var på en af pigernes fødselsdag, hendes tiende fødselsdag holdt på børnehjemmet. Som en lille ekstra tanke fik hun som fødselsdagsgave tre små kiks pakket ind i toiletpapir. Da hun fik gaven, sad hun med tårer i øjnene, og en af de andre piger fortalte, at hun var så følelsesladet, fordi der aldrig før var nogen, der havde gjort noget lignende for hende. Her var det tydeligt at mærke, at det at give tid og opmærksomhed til børnene er noget af det allervigtigste, for det var ikke den beskedne gave, der frembragte glædestårer, det var det, at pigen følte sig set og elsket.

Den rigdom vi i Filippinerne har lært om, er en rigdom, som vi vil tage med hjem. Og vi håber at kunne vise, at denne rigdom også er vigtig i Danmark.

Her i slutningen af vores volontørophold ser vi taknemmelige tilbage på de velsignelser, Gud har skænket os, og vi er overbeviste om, at den form for velsignelse vi har oplevet, er en helt speciel gave i det at være volontør.