Film om Dolly Partons liv

En farvestrålende dragt fik Dolly til at synge igen efter en familietragedie.  Den nye film ”A Coat of Many Colors” er optaget i Tennessee og er allerede ekstremt populær i USA. Den 8-årige Alyvia Lind spiller rollen som den unge Dolly Parton.
En farvestrålende dragt fik Dolly til at synge igen efter en familietragedie.
Den nye film ”A Coat of Many Colors” er optaget i Tennessee og er allerede ekstremt populær i USA.
Den 8-årige Alyvia Lind spiller rollen som den unge Dolly Parton.

Varm dokumentarfilm om Dolly Partons opvækst sammenlignes med Sound of Music fra 2013.

– Din sangfugl er holdt op med at synge, sagde Dollys far til sin sørgende hustru. Det fik hende i gang med at lave en farvestrålende frakke, som fik Dolly til at synge igen.

Familien Partons historie fortælles i filmen ”A Coat of Many Colors”, som blev set af 13 millioner på NBC den 10. december. På grund af den store succes valgte NBC at genudsende filmen den 25. december.

Troen bar gennem tragedie

Den nye film foregår i Tennessee og handler om den store, fattige familie Parton, hvis liv er fyldt med kærlighed og musik. Filmen handler ikke mindst om den tro, som kom til at bære familien gennem en tragedie. Hele familien med otte børn sørgede, da Dollys mor, Avie Lee, fødte et dødfødt barn.
Ricky Shroeder, som spiller Dollys far, Lee Parton, fortæller om handlingen:
– Dollys far havde ikke en særlig stærk tro i begyndelsen. Det kom senere. Han dyrkede tobak og havde aldrig gået i skole. Han stod udenfor og røg, mens familien var i kirke. Det førte til konflikter med Dollys mor, som havde en stærk personlig tro.
Selv om far Lee ikke var troende, blev han vred på Gud, da de mistede barnet. Men kærligheden mellem forældrene udviklede sig gennem ægteskabet, og på et tidspunkt fik også Lee et regulært ”møde med Jesus”, fortæller Ricky Schroeder.

Holdt op med at synge

Dollys mor fik en svær depression, efter at hun havde mistet barnet. Også Dolly fik en depression. Det var nemlig hende, der skulle have taget sig af den nye baby.
Hendes far blev klar over, at han måtte gøre noget. Dolly og hendes mor måtte kunne hjælpe hinanden over sorgen.
– Din sangfugl har mistet stemmen, sagde Lee til sin kone.
Denne bemærkning fik Avie Lee ud af sengen. Nu begyndte hun at sy den nye frakke, som filmen har navn efter.

Country-sangerinden og skuespilleren Dolly Parton (f. 1946)begyndte at optræde allerede som barn. Hun fortæller om sin troende familie i filmen ”A Coat of Many Colors”.
Country-sangerinden og skuespilleren Dolly Parton (f. 1946)begyndte at optræde allerede som barn. Hun fortæller om sin troende familie i filmen ”A Coat of Many Colors”.
Ligesom Bibelens Josef

Avie Lee syede den nye frakke til Dolly af mange farvestrålende stofrester. Familien havde nemlig ikke råd til andet.
Men til datteren fortalte Avie Lee, at det var en dragt ligesom den, Bibelens Josef fik af sin far. Derfor bar den lille Dolly stolt sin nye frakke i skolen, selv om de andre børn lo ad hende.
Den nye frakke med de mange farver blev et symbol i familien, som Dolly Parton synger om det i titelsangen.

Flere film på vej

A Coat of Many Colors fortæller om Dolly Partons barndom. Hun har dog også planer om at få lavet to andre film om sit senere liv, henholdsvis ”Jolene” og ”The Seeker”. Også disse film vil være tros-baserede, fortæller Dolly Parton.