Sammenligning mellem Jule-manden og Gud

Selv om julen gennem årene har mistet sit kristne fokus, så kan julemænd, alfer, juletræer, julestrømper og gaver vise os noget om julens sande betydning.

1.) Julemanden er en glad giver, der styrer velvilligt fra Nordpolen. / Gud er en elskværdig giver, der styrer velvilligt fra himlen.

2.) Julemanden læser alle de mails, der sendes til ham af verdens børn, og skræddersyr derefter gaver til hvert barn. / Gud lytter til hver bøn, som hans jordiske børn sender til ham og skræddersyr derefter velsignelser til hver enkelt.

3.) Julemandens hjælpere, nisserne, hjælper ham med at nå sine mål. / Gud har udvalgt engle, der arbejder utrætteligt til hans ære.

4.) Juletræet er et træ, hvor vidunderlige gaver kan findes. / Kristi træ (korset) er stedet, hvor den største gave til evig frelse kan findes.

5.) Børn, der er pæne eller frække, vil få deres julestrømpe fyldt enten med gaver eller med kul. / På samme måde vil vores valg, om vi følger Guds plan eller vores egen, afgøre, om vores liv vil blive fyldt med velsignelse eller med selvforskyldte problemer.

Hver dag skal være jul for den kristne. Vi har fået den ultimative julegave – Evig frelse. Det er den uforlignelige gave fra Gud, der bare skal accepteres, det er ikke noget, vi kan fortjene. (Se Efes. 2, 8-9).

Som kristne er vi de nye ’julebudskabs-ambassadører’. Vores job er at fortælle de gode nyheder om frelse, som englene forkyndte for hyrderne den allerførste jul:


Artiklen fortsætter efter annoncen:»Jeg er kommet for at fortælle jer en stor og glædelig nyhed, som angår hele folket:
I nat er jeres Frelser født i Davids by. Det er Messias, og han er jeres herre.«
Lukas 2, 10-11.

Vi har den vidunderlige mulighed at minde folk om den første jul, hvor Gud gav sig selv som en gave – et levende offer – og blev menneskelig (en baby i en krybbe) for at udslette syndens straf og forene verden med sig selv så alle, der tror på Jesus Kristus, kan modtage den ultimative julegave, som er evigt liv.

»Gud elskede nemlig verden så højt, at han gav sin eneste Søn, for at enhver, der tror på ham, ikke skal gå fortabt, men få det evige liv.«
Johannes 3,16


Artiklen fortsætter efter annoncen: