9/11-bibel minder om tilgivelse

- Jeg fik Bibelen af en brandmand. Den var meget skrøbelig, men den var åben på siden, hvor Jesus siger, at vi ikke skal gengælde det onde, fortæller fotograf Joel Meyerowitz, som brugte ni måneder på at tage billeder efter terrorangrebet i 2001.
– Jeg fik Bibelen af en brandmand. Den var meget skrøbelig, men den var åben på siden, hvor Jesus siger, at vi ikke skal gengælde det onde, fortæller fotograf Joel Meyerowitz, som brugte ni måneder på at tage billeder efter terrorangrebet i 2001.

– Den lugter stadig, som jeg husker det fra Ground Zero: Betonstøv og stål og papir. Når jeg lugter til den, er jeg tilbage til dagene efter 9/11.

Fotograf Joel Meyerowitz fortæller, hvordan en brandmand kom løbende hen til ham og gav ham nogle sider af en forbrændt bibel et par dage efter terrorangrebet. Siderne var som svejset fast på en hjerteformet stålplade.

Fotografen lagde den skrøbelige bibel i et tørklæde, mens han undrede sig over, at så meget af bogen stadig var intakt.
Men han blev endnu mere forundret over den tekst, som stod tydeligt at læse på den åbne, hvide(!) side.
Teksten er fra Mattæus-evangeliet kapitel fem, vers 38-39, hvor Jesus siger:
”I har hørt, at der er sagt: ’Øje for øje, og tand for tand.’
Men jeg siger jer, at I ikke må sætte jer mod den, der tilføjer jer ondt, men hvis nogen giver dig et slag på den højre kind, så vend også den venstre til.”

– Af alle de sider, som Bibelen kunne have været åbnet på, er det meget bemærkelsesværdigt, at det lige var den tekst, siger Joel Meyerowitz.
Han har nu givet den forbrændte bibel til mindemuseet for terrorangrebet den 11. september 2001.