Bokser gik i Jesu fodspor

- Gud talte til mig og sagde, at jeg var trådt ved siden af, siger bokseren Manny Pacqiao. Nu studerer han Bibelen hver dag og ønsker at leve efter Guds vilje.
– Gud talte til mig og sagde, at jeg var trådt ved siden af, siger bokseren Manny Pacqiao.
Nu studerer han Bibelen hver dag og ønsker at leve efter Guds vilje.

Bokselegenden Manny Pacquiao og hustruen Jinkee har besøgt Det hellige Land og delt deres indtryk på de sociale medier.

Den fillippinske bokser, hvis efternavn udtales ’pakjaw’, var så overvældet over sit fjerde besøg i Jesu fødeland, at han lagde adskillige bibeltekster ud på Instagram.

Manny Pacquiao er bokseren, der har tjent mange millioner og kun har haft to nederlag i over 60 kampe. Han har VM-titler fra otte forskellige vægtklasser. Han har også en nyere politisk karriere, da han i 2010 blev valgt ind i det filippinske senat.
Bokseren har tidligere fortalt om sin tro på Gud. På et tidspunkt fik hans enorme succes ham ud i et liv med alkohol og utroskab – samt kirkegang om søndagen(!) Men så hørte Manny en dag Guds stemme.
– Han stemme var ti gange højere end torden, og han sagde til mig: ’Mit barn, mit barn, hvorfor er du trådt ved siden af?’ fortæller han.
Det blev begyndelsen til et helt nyt liv for bokseren, hvor han blandt andet begyndte at læse og studere Bibelen hver dag.
Besøget i Jesu fødeland gjorde da også stort indtryk på bokseren og hans hustru, Jinkee. De delte deres billeder og tanker med andre på de sociale medier.

Manny og Jinkee Pacquiao ses her foran Jerusalems gamle bydel. Bokseren lagde billedet ud på de sociale medier med teksten: ”Lev sådan, at dine børn og børnebørn vil følge dit eksempel, så også deres liv må bringe ære og herlighed til Gud. Må Gud velsigne jer alle.”
Manny og Jinkee Pacquiao ses her foran Jerusalems gamle bydel. Bokseren lagde billedet ud på de sociale medier med teksten: ”Lev sådan, at dine børn og børnebørn vil følge dit eksempel, så også deres liv må bringe ære og herlighed til Gud. Må Gud velsigne jer alle.”
Foran Jerusalem

På et af billederne ses Manny med armene om hustruen Jinkee med udsigt til Jerualems gamle bydel. Han har tilføjet teksten: ’Lev sådan, at dine børn og børnebørn vil følge dit eksempel, så også deres liv må bringe ære og herlighed til Gud. Må Gud velsigne jer alle.’
Her tilføjede han et vers fra Ordsprogenes Bog 23:26: Min søn, lyt til mit råd og tag ved lære af mit eksempel.

Hvor Jesus underviste

Et andet billede er en selfie, hvor Manny med egne ord ”sidder på det sted, hvor Jesus underviste folket hver dag”. Han forklarer, at stedet minder ham om, at ’vi må være trofaste og lydige imod Gud’.
Han citerer også Johannes-evangeliet 8:47, hvor det hedder:
”Den, der tilhører Gud, lytter til hans ord. Men I lytter ikke til Guds ord, fordi I ikke er hans børn.”
Manny skriver et andet sted: Fordi Gud er kærlighed, giver han os mulighed for at dele hans kærlighed med andre. Må Gud velsigne jer alle.

Den smukke, fredfyldte gravhave gjorde stort indtryk på Jinkee Pacquiao.
Den smukke, fredfyldte gravhave gjorde stort indtryk på Jinkee Pacquiao.
Gravhaven eller -kirken

Bokseren kone var især meget berørt af at se Gravhaven.
– Gravhaven er et alternativ til den berømte Gravkirke, hvor man kan mindes, hvordan vor Herre Jesus Kristus blev korsfæstet og opstod fra de døde. Gravhaven er et smukt sted, hvor man kan finde mange ting, der alle hører til i forbindelse med at Jesus døde.
Det passer godt sammen med det, vi læser i de fire evangelier. Vi vil opfordre dig til at åbne din Bibel og se, hvad den siger om disse vigtige kristne sandheder, skriver Jinkee.