Borgmester afsløret

sdr
Ja, det ser unægtelig ud, som om borgmester Jørgen Pedersen, Kolding, på dette foto er afsløret i vild flugt for det gamle lokomotiv. Men tværtimod afslørede den rare borgmester en skulptur af det gamle kleinbahn-tog, som fra 1899-1932 kørte fra den stationsbygning, som nu rummer Udfordringen og lokalavisen Tyrstrup Herreds Tidende, samt café Morgenstjernen. Skulpturen er en gave fra aviserne til lokalsamfundet. Den er en nøjagtig model af det gamle damplokomotiv skåret ud i jern med laserbrænder af Knud Persson, Løsning, og Karsten Nielsen, Øster Snede. Begge venner af Udfordringen. Skulpturen blev afsløret lørdag af borgmesteren, som i sommers blev landskendt, fordi han var så uheldig at sige ”du” og ”dig” til Dronningen, da hun ikke ville vedkende sig et maleri, som bormesteren havde fået at vide, at hun havde malet. Der var dog ingen kongelige eller andre, der havde malet graffiti på presseningen. Til gengæld truede den i blæsevejret med at flyve væk, før borgmesteren fik fløjtet til afgang i togfløjten. – South City Gospel Choir fra Kolding holdt samtidig en udendørs julegospel-koncert på torvet, og de medvirkede til festlighederne ved at synge gospelsangen ”This Train is bound for Glory”. (Toget kører til Herligheden)… På det mindre billede ses borgmesteren (th) sammen med Udfordringens redaktør, som stod bag idéen.
Fotos: Henrik Engedal og Lars Østergaard.