Efterskolelærer fra Mariager bliver bypræst i Odense

s2_VibekeFrandsen_farverBykirken i Odense har på et medlemsmøde vedtaget at ansætte den 48-årige Vibeke Frandsen som assisterende præst fra 1. august 2016.

Vibeke Frandsen har allerede stor erfaring med arbejde blandt børn og unge. De seneste 19 år har hun primært arbejdet som lærer – senest på Mariager Efterskole. Før den tid var hun børnepræst i Pinsekirken i København (nu: Kirken i Kulturcenteret) samt ansat i Evangelisk Børnemission.

Præst for alle generationer

– Nu glæder jeg mig til at skulle arbejde med alle generationer og med helheden i en kirkehverdag. Jeg oplever Bykirken som en kirke med stor rummelighed og højt til loftet, hvilket er to væsentlige værdier for mig, siger Vibeke Frandsen.
Hun har en master i teologi og kommer i sit nye job primært til at arbejde med netværk og discipelskab. Hun kender dog ikke så meget til Odense.
– Jeg har ikke været der ret meget, så i efterårsferien valgte jeg at bruge en dag til at trave rundt i byen. Og jeg kunne mærke, at det bliver dejligt igen at komme til at bo i en storby, som samtidig lader til at være rigtig hyggelig, smiler hun.

Perfekt præsteprofil

I Bykirken glæder ledende præst, Gideon Jakobsen, sig til at byde sin nye kollega velkommen.
– Vibeke passer perfekt på den præsteprofil, vi i kirkens lederteam havde udarbejdet, og det er ingen hemmelighed, at hun var vores ønskekandidat. Derfor var det en stor glæde, at Vibeke sagde ja til jobbet, og at kirkens medlemmer enstemmigt bakkede op ved en afstemning.
Vi får en kompetent, kvindelig præst til byen, som gør, at vi står endnu stærkere som kirke, og jeg glæder mig personligt til samarbejdet med Vibeke, siger Gideon Jakobsen.

Hjerte for teenagere

Forstanderen på Mariager Efterskole, Jens-Henrik Kirk, har kun gode ord at sende den kommende præst til Odense med.
– I 11 år har Vibeke med sit positive og smittende væsen været en uvurderlig del af Mariager Efterskoles udvikling. De seneste otte år har hun været med i ledelsen på skolen og været utroligt dedikeret til opgaven. Hendes hjerte for teenagere, discipelskab og kirke har sat aftryk i mange hundrede unge menneskers liv.
– Vibeke er elsket og værdsat på Mariager Efterskole, og vi vil savne hendes faglighed, personlighed og drive. Men vi opmuntres også over, at Vibeke med det nye præstejob i Odense viser vejen for en helt ny generation af unge, kvindelige tjenester, og vi glæder os på Bykirkens vegne over, at de har ansat en kapacitet som hende, siger Jens-Henrik Kirk.

Vibeke Frandsen er single og har ingen børn. I fritiden holder hun af at rejse – til destinationer uden for charterselskabernes radar – samt at fotografere og læse. Det er især faglitteratur om teologi og lederskab samt skønlitteratur af forskellig slags – meget gerne krimier – som finder vej til hendes natbord.
Janie Riisager/Bodil